Acțiunile Philips au scăzut cu 7% vineri, după o decizie a FDA din SUA privind rechemarea unui dispozitiv pentru somn

Acțiunile Philips au scăzut cu 7% vineri, după o decizie a FDA din SUA privind rechemarea unui dispozitiv pentru somn
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2023

Acțiunile companiei olandeze de tehnologie în domeniul sănătății Philips au coborât vineri cu 7%, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA (FDA) a considerat inadecvată gestionarea unei retrageri majore a unui produs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Philips listate la Amsterdam au încheiat ziua în scădere cu 7%, reducând o parte din pierderi după ce au scăzut cu până la 10% la începutul sesiunii, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Anunțul reflectă încă o lovitură pentru Philips în legătură cu rechemarea a milioane de ventilatoare folosite pentru a trata apneea în somn, despre care CEO-ul Roy Jakobs a spus la începutul acestui an că ar fi ”cea mai mare prioritate” a companiei.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a declarat că nu crede că ”testările și analizele pe care Philips le-a distribuit până în prezent sunt adecvate pentru a evalua pe deplin riscurile prezentate utilizatorilor de dispozitivele rechemate”.

FDA consideră că sunt necesare teste suplimentare și a remarcat că Philips a fost de acord să îndeplinească această solicitare.

Ca răspuns la FDA, Philips a declarat într-un comunicat că ”prima sa prioritate este sănătatea și bunăstarea pacienților, atât în ceea ce privește furnizarea de dispozitive de înlocuire, cât și testarea pentru a obține mai multă claritate cu privire la siguranța dispozitivelor de îngrijire a somnului și a aparatelor respiratorii.”

Compania a adăugat că împărtășește același obiectiv ca și FDA și alte autorități de reglementare ”de a asigura pacienților cele mai înalte standarde de siguranță și calitate în furnizarea de asistență medicală.

viewscnt
Afla mai multe despre
philips
dispozitiv somn
fda
sua
rechemare