Agricover, unul din cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, și-a fixat strategia pentru Bursă: BERD vinde 10%, Jabbar Kanani cedează 32%

Agricover, unul din cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, și-a fixat strategia pentru Bursă: BERD vinde 10%, Jabbar Kanani cedează 32%
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Agricover, unul din cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, care a listat anul trecut la bursă obligațiuni în valoare de 40 milioane euro, și-a fixat strategia de listare la Bursa București, BERD (care deține 12,7%) urmând să vândă până la 189.071.146 acțiuni existente, reprezentând circa 10% din numărul total de acțiuni, iar fondatorul Jabbar Kanani (care deține 87,2%) va vinde până la 611.551.405 acțiuni existente, reprezentând circa 32% din acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News

Valoarea free-float-ului ulterior ofertei va depinde de numărul de acțiuni noi emise și de numărul de acțiuni existente vândute către noii investitori în cadrul Ofertei. Cu toate acestea, este de așteptat ca free-float-ul să fie de cel puțin 40%, dacă nu vor fi întreprinse acțiuni de stabilizare.

Fondatorul Agricover, domnul Jabbar Kanani, care deține în prezent 87,269% din capitalul social, va deține majoritatea acțiunilor companiei după finalizarea ofertei.

SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigare CITEȘTE ȘI SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigare

Compania a anunțat anterior că pregătește majorarea capitalului cu 45 milioane lei, la 234 milioane lei, prin emisiunea a până la 450 milioane acțiuni noi, din care un anumit număr vor fi lansate atât în România, printr-o ofertă publică, cât și în alte state, inclusiv prin tranzacții offshore pe baza regulamentului aplicabil SUA.

Oferta este așteptată a fi finalizată în trimestrul II al acestui an.

Toate acțiunile emise vor fi aprobate la tranzacționare la Bursa de Valori București.

În noiembrie, compania a desemnat WOOD & Company Financial Services pentru a-i furniza consultanță, în vederea explorării oportunităților de a obține capital inclusiv, dar fără a se limita, printr-o potențială ofertă publică inițială de acțiuni în România, urmată de admiterea la tranzacționare a acțiunilor la Bursa de Valori București.

Bittnet Systems listează obligațiuni de 2 milioane euro care intră la în ring la un preț cu 8% peste cel din plasamentul privat. Compania de IT are 15 ani de creștere, inclusiv în etapa 2020-2022, cu \ CITEȘTE ȘI Bittnet Systems listează obligațiuni de 2 milioane euro care intră la în ring la un preț cu 8% peste cel din plasamentul privat. Compania de IT are 15 ani de creștere, inclusiv în etapa 2020-2022, cu "arest la domiciliu" și război

Conducerea societății arăta atunci că nu s-a luat nicio decizie cu privire la calea de finanțare preferată. O astfel de decizie va fi luată numai după evaluarea unui număr de criterii, incluzând condițiile de piață și feedback-ul primit din partea potențialilor investitori.

"În cazul în care, ulterior, ar urma să fie făcută o ofertă de valori mobiliare de către Societate, nicio decizie de investiție nu ar trebui luată sau fundamentată în baza acestui anunț, iar orice decizie de investiție cu privire la valorile mobiliare aleSocietății ar trebui să fie luată numai pe  baza informațiilor conținute într-un prospect care, dacă va fi cazul, va fi făcut public de către Societate în viitor", preciza compania.

Cu peste 1.000 de salariați, grupul Agricover derulează afaceri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei și deservește un portofoliu de 9.200 de clienți fermieri, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.

DOCUMENT Noi schimbări pregătite la pensii private - Sistem de alertă timpurie, investiții în obligațiuni fără rating sau cu calificativ insuficient dacă statul are minimum 50%, introducerea prețurilor Bloomberg - Reuters CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noi schimbări pregătite la pensii private - Sistem de alertă timpurie, investiții în obligațiuni fără rating sau cu calificativ insuficient dacă statul are minimum 50%, introducerea prețurilor Bloomberg - Reuters

La sfârșitul anului 2021, în cadrul grupului lucrau 470 de angajați.

Pentru anul trecut, compania a raportat venituri de aproximativ 2,55 miliarde de lei în 2022, o creștere cu 50% comparativ cu anul 2021, și un profit net de 91,3 milioane de lei, o creștere cu 7% față de 2021.

Agricover Holding este deținută de Jabbar Kanani, cu o participație de 87,269% din capitalul social subscris și vărsat, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 12,727% din acțiunile Agricover Holding, restul de 0,004% fiind deținut de acționari tip listă.

În iunie, compania a operat modificări la nivelul conducerii. Fostul președinte al Băncii Transilvania de acum 20 de ani, olandezul Robert Rekkers, a fost confirmat ca președinte al Consiliului de Administrație, iar ca director general a fost numit Serhan Hacisuleyman, având 23 de ani de experiență bancară.

MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impuls CITEȘTE ȘI MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impuls

La jumătatea lunii mai, compania a suplimentat un credit de la CEC Bank cu 50 milioane lei, la 120 milioane lei. Recent, Agricover Credit s-a împrumutat cu 10 milioane euro de la European Fund for Southeast Europe.

La începutul lunii iulie, Agricover Credit a suplimentat cu 50 de milioane de lei, la 240 de milioane de lei, un împrumut contractat în 2009 de la UniCredit Bank, pe care anterior l-a majorat cu 57 milioane de lei, la 190 milioane de lei. La jumătatea verii, compania s-a împrumutat cu 10 milioane de euro de la Banca Românească și a prelungit cu un an o linie de credit de 30 milioane de lei

La începutul lunii august, Agricover Credit IFN a notificat piața asupra accesării unei finanțări de 20 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Câteva zile mai târziu, compania a suplimentat cu 50 de milioane de lei, la 250 de milioane de lei, un credit de la ING Bank Romania, semnat în martie 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover
agricultura
bvb
bursa
bcr
brd
ing
unicredit
berd
cec bank
obligatiuni