Ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom trage în jos bursa

Ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom trage în jos bursa

Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

scris 12 mai 2023

Indicele BET a consemnat cel mai mare declin din ultimele săptămâni.

Acțiunile americane s-au aflat și în ultima zi de tranzacționare a săptămânii sub presiune la vânzare, pe un impuls antrenat de necunoscutele față de ridicarea plafonului datoriei publice. Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am consemnat o sesiune negativă, finalul căreia piața a revenit în zona minimelor locale consemnate către finalul lunii martie.

Declinul din piața locală a avut și o cauză tehnică. Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au ajustat ex-dividend cu 5,34%, pentru o închidere la prețul de 0,4680 lei/acțiune, în contextul unor transferuri de 4,61 milioane lei.

FOTO Revenirea la impozit de 5% pe dividende, propusă de Cîțu - la un pas de adoptare. Majoritatea liberalilor au votat pentru CITEȘTE ȘI FOTO Revenirea la impozit de 5% pe dividende, propusă de Cîțu - la un pas de adoptare. Majoritatea liberalilor au votat pentru

Un delcin de 0,49%, până la prețul de 2,0350 lei/acțiune, l-au consemnat și titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au adunat cele mai mari tranzacții ale zilei, de 10,10 milioane lei, reprezentând nu mai puțin de 39,28% din rulajul de 25,71 milioane lei (5,21 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Sunt mișcări care au dat direcția general descendnentă a pieței: -0,66% pentru indicele compozit BET-XT, staționare la nivelul de 50.509,85 de puncte pentru indicele financiar BET-FI, -1,11% pentru indicele energetic  BET-NG și -0,80% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.039,62 de puncte a trecut sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

Ajustarea ex-dividend de la OMV Petrom trage în jos bursa

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 1,10%, până la prețul de 2,75 milioane lei, pe a 3-a activitate a ședinței, în echivalent 2,75 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 1,39%, până la prețul de 47,40 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 1,44 milioane lei, în ziua raportării financiare trimestriale în care operatorul centrale nuclear-electrice de la Cernavodă a afișat un profit în scădere pe fondul supraimpozitării.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica