Apple a emis pentru prima oară obligațiuni în Canada, de 2,5 miliarde dolari canadieni, și a stabilit un record

Apple a emis pentru prima oară obligațiuni în Canada, de 2,5 miliarde dolari canadieni, și a stabilit un record
scris 17 aug 2017

Apple a emis pentru prima oară obligațiuni în Canada, în această săptămână, și a stabilit un record cu cea mai mare vânzare de titluri făcută de o companie străină pe această piață, în valoare de 2,5 miliarde dolari canadieni (1,9 miliarde dolari), relatează MarketWatch, preluat de News.ro.

Obligațiunile senior negarantate emise de producătorul iPhone sunt pe termen de șapte ani și au un cupon de 2,513%, potrivit documentelor depuse la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a SUA.

Aranjorii tranzacției sunt HSBC, RBC Capital Markets, BMO Capital Markets și Goldman Sachs, iar Bank of America Merrill Lynch, CIBC Capital Markets și TD Securities sunt co-manageri.

Dobânda este cu 0,8 puncte procentuale peste cea a obligațiunilor guvernamentale canadiene cu scadența de șapte ani.

Emisiunea de obligațiuni este cea mai mare făcută vreodată de o companie străină în dolari canadieni. Piața canadiană a fost accesată în mare parte de bănci, cu toate că AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, a emis în luna mai obligațiuni de 2 miliarde de dolari canadieni, vânzare compusă din titluri pe termen de șapte ani și de 30 de ani, potrivit firmei de analiză a pieței CreditSights.

Apple va folosi fondurile obținute prin emisiune pentru finanțarea programului de returnare de capital către acționari, precum și pentru cheltuieli generale. Achiziții și rambursări de datorii.

Compania americană are o expunere de 96,6 miliarde de dolari sub formă de obligațiuni senior negarantate și de 12 miliarde de dolari sub formă de obligațiuni negarantate pe termen scurt, conform datelor aferente datei de 1 iulie.

Apple a emis până acum obligațiuni în dolari, lire sterline, euro și yeni.

Acum câteva zile, Tesla a vândut obligațiuni de 1,8 miliarde de dolari pe termen de opt ani. Marți, Amazon.com a emis obligațiuni de 16 miliarde de dolari, pentru finanțarea achiziției Whole Foods Market, pentru 13,7 miliarde de dolari.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
obligatiuni
canada