Aston Martin, evaluată la 5 miliarde de lire înainte de o posibilă listare publică

Aston Martin, evaluată la 5 miliarde de lire înainte de o posibilă listare publică
scris 10 ian 2018

Aston Martin a fost evaluată la aproximativ 5,7 miliarde euro de proprietarii săi, care intenționează să caute noi investitori pentru companie, sub forma unei oferte publice sau a unei vânzări directe.

Povestea listării Aston Martin se pare că merge mai departe, informații din interiorul companiei, publicate de presa britanică, făcând referire la o valoare de 5 miliarde lire (5,7 miliarde euro), sumă care ar urma să fie luată drept reper pentru o viitoare ofertă publică sau pentru vânzarea către un partener strategic. 

Ideea unei vânzări de acțiuni vine în cadrul planului de expansiune pe care șeful companiei, Andy Palmer, l-a pus la punct după instalarea sa. La finele lunii decembrie, au apărut primele informații despre angajarea băncii Lazard, pentru demararea procesului de căutare a unui investitor. Demersul vine în contextul unui an excelent pentru Aston Martin, cu un volum ce a dăpășit 5.000 de unități pentru prima dată în ultimii 10 ani și un profit de peste 180 milioane de lire, corespunzător unor venituri de 840 milioane de lire, de asemenea o premieră pentru companie, după 2010.

Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017 CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017

Aston Martin este controlată de un grup de investitori din Kuweit și de fondul italian Investindustrial. Cei doi acționari dețin peste 90% din companie și intenționează să atragă mai mulți bani în afacere, pentru a continua dezvoltarea companiei

Secretul succesului din 2017 a fost noul model Vantage, dezvoltat cu ajutorul partenerilor de la Daimler, care din 2013 furnizează motoare pentru modelele Aston Martin. Pentru 2018, compania se bazează pe SUV-ul DBX, a cărui producție a fost comandată deja, potrivit declarațiilor reprezentanților Aston Martin.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aston martin