Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, se finanțează la Bursa București cu obligațiuni de 125 milioane euro în aceste zile

Banca Internațională de Investiții, cu sediul la Moscova, se finanțează la Bursa București cu obligațiuni de 125 milioane euro în aceste zile

Imagine de la listarea precedentei emisiuni de obligațiuni în septembrie 2016

scris 21 sep 2017

Banca Internațională de Investiții (IIB) lansează 2 emisiuni de obligațiuni cu scadența la 3 ani, respectiv o emisiune în moneda națională de 300 milioane lei și bonduri în valută în valoare de 60 milioane euro.

În al 3-lea an consecutiv, Banca Internațională de Investiții (IIB), organizație internațională cu sediul la Moscova, revine în luna septembrie pentru a se finanța pe piața de capital românească prin obligațiuni listate la Bursa de Valori București. Instituția internațională lansează 2 emisiuni de obligațiuni, în lei și în euro, ambele având scadența pe data de 25 septembrie 2020.

Emisiunea în moneda națională este în valoare de 300 milioane lei, sumă similară cu cea accesată în urmă cu un an, iar randamentul anual este egal cu indicele de dobândă ROBOR  la 3 luni plus 1,5%. Cealaltă emisiune este în valoare de 60 milioane euro și are un cupon fix, de 1,593% pe an.

Banca fondată în 1970 și are ca membre 9 țări, dintre care 5 state ale Uniunii Europene, are rating Baa1 din partea agenției de evaluare financiară Moody’s Investors Service și un calificativ BBB din partea Fitch Ratings.

Bursa este fermă pe taxa de 1 leu pe ordinul executat, acuzată că omoară retailul. Va fi introdusă din 2018, iar brokerii de retail spun că le vor fi afectați clienții CITEȘTE ȘI Bursa este fermă pe taxa de 1 leu pe ordinul executat, acuzată că omoară retailul. Va fi introdusă din 2018, iar brokerii de retail spun că le vor fi afectați clienții

Prezența la BVB a instituției de credit cunoscută și ca un „FMI al grupului CAER” în perioada Războiului Rece a devenit o constantă așa cum promitea încă de acum 2 ani al 2-lea om în Consiliul de Administrație, Denis Ivanov.

În România, finanțările acordate de instituția de credit sunt în special în zona intreprinderilor mici și mijlocii, cu precădere către agricultură și energie, deși există flexibilitate pentru finanțarea mai multor sectoare, potrivit reprezentanților băncii.

Banca Internațională de Investiții are conform ultimului raport anual publicat pe portalul propriu active de 881 milioane euro, la capitaluri proprii de 1,3 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
bvb
bursa
moody's
fitch
iib