UniCredit listează la bursă obligațiuni de 610 milioane lei

UniCredit listează la bursă obligațiuni de 610 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 aug 2017

Cele 3 emisiuni de obligațiuni cu scadențe între 3 și 7 ani în valoare de 610 milioane lei ale UniCredit Bank sunt disponibile la tranzacționare începând de astăzi la Bursa de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Investitorii care vor să-și echilibreze portofoliile cu titluri mai puțin volatile au la dispoziție, la Bursa de Valori București, un nou stoc de obligațiuni corporative de 610 milioane lei emise de UniCredit Bank, instituția de credit românească ce folosește cel mai intens piața de capital pentru a se finanța.

Emisiunile au fost destinate investitorilor calificați locali, distribuția fiind echilibrată, a declarat astăzi la deschiderea ședinței de tranzacționare de la BVB Adrian Pârvulescu, head of markets la UniCredit Bank. Plasamente au fost realizate de fondurile de pensii, de administratori de active financiare, companii de asigurări, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a subscris obligațiuni în valoare de aproape 153 milioane lei.

Tranzacție importantă a Teraplast: preia integral Politub. Compania franceză Socotub iese din acționariat CITEȘTE ȘI Tranzacție importantă a Teraplast: preia integral Politub. Compania franceză Socotub iese din acționariat

UniCredit a lansat obligațiunile în 3 tranșe diferite, în funcție de scadențe. Astfel, cu matruitate în anul 2020, sunt emise obligațiuni în valoare de 146,00 milioane lei, acestea purtând o dobândă egală cu indicele ROBOR + 0,65%. Cea mai mare tranșă, de 280,50 milioane lei, este scadentă în anul 2022 și poartă un cupon egal cu ROBOR + 0,85%. Cea mai îndelungată scadență, de 7 ani, pentru anul 2024, o are tranșa în valoare de 183,50 milioane lei și care este prutătoare a unei dobânzi ROBOR + 1,05%.

Emitentul nu are neapărat așteptări legate de rulajele acestor instrumente pe piața secundară unde s-au listat astăzi. „Știm că obligațiunile corporative sunt mai puțin lichide, dar suntem încrezători”, a declarat azi Pârvulescu de la UniCredit, bancă ce a mai listat la BVB în 2013 și o emisiune în valoare de 550 milioane lei.

Valoarea nominală de 10.000 de lei le face oarecum mai abordabile pentru o serie de investitori, spune Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori București, spre deosebire de obligațiunile corporative ale Globalworth, listate la BVB săptămâna trecută și care, având o valoare nominală de 100.000 de euro sunt accesibile numai pentru investitorii „hipercalificați”.

O piață a băncilor

Deși pe piața de obligațiuni corporative de la BVB mai sunt listate și titluri ale unor companii precum Transelectrica (TEL), Engie și Vrancart Adjud (VNC), prin valoarea emisiunilor, segmentul rămâne dominat de bănci. În afară de stocul de 1,16 miliarde lei al UniCredit, pe piață mai sunt listate obligațiuni ale Raiffeisen Bank (în valoare de 500 milioane lei ) și Garanti Bank (300.000 milioane lei), ambele listate în anul 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
obligatiuni
berd
bvb
bursa
ludwik sobolewski
raiffeisen bank
garanti bank