Banca Transilvania inițiază răscumpărarea a 10 milioane de acțiuni proprii pentru următoarele 3 săptămâni

Banca Transilvania inițiază răscumpărarea a 10 milioane de acțiuni proprii pentru următoarele 3 săptămâni
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 mar 2018

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a hotărât ieri ca 10 milioane acțiuni din cele 25 milioane aprobate de acționari a fi răscumpărate să fie achiziționate la prețul pieței, în cadrul unui program de buy-back, în perioada 1-23 martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Susținere la cumpărare pe acțiunea Băncii Transilvania (TLV). Cele mai lichide titluri de la Bursa de Valori București vor fi, începând de astăzi, și protagonistele unor achiziții în cadrul unui program de răscumpărări. Conform unei decizii de ieri a Consiliului de Administrație al instituției de credit, notificate pieței înaintea deschiderii sesiunii de tranzacționare de astăzi, emitentul inițiază răscumpărarea din piață a unui număr de maximum 10 milioane de acțiuni proprii.

Titlurile vor fi achiziționate din piața secundară de la BVB la prețul pieței, dar nu mai mare de 3,5000 lei/acțiune. Este vorba de un pachet reprezentând 40% din cele 25 milioane de acțiuni aprobate a fi răscumpărate în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din data de 26 aprilie 2017, iar răscumpărările vor fi derulate în perioada 1-23 martie 2018.

EXCLUSIV Operatorul magazinelor Cellini vine în 1-2 luni cu obligațiuni pe bursa din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operatorul magazinelor Cellini vine în 1-2 luni cu obligațiuni pe bursa din București

Ultimul preț de piață al titlurilor Băncii Transilvania, aferent închiderii sesiunii de tranzacționare de ieri, este de 2,4500 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea de piață a instituției de credit la 10,63 miliarde lei (2,28 miliarde euro). În ultimele 2 zile, pe acest emitent am asistat la o activitate de tranzacționare sporită, volumele cumulate fiind în echivalentul a 48,51 milioane lei (10,40 milioane lei).

În prezent, programe de răscumpărări mai derulează și alți emitenți de la cota BVB, între care Fondul Proprietatea (FP), SIF Transilvania (SIF3), TeraPlast Bistrița (TRP) și Impact Developer & COntractor (IMP). Documentația pentru derularea unei astfel de operațiuni pentru 10% din titlurile proprii înaintată de Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) a fost respinsă ieri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
rascumparari
bvb
bursa
asf
impact
teraplast
electroarges
sif transilvania