BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR

BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 20 mai 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, au investit în obligațiunile de 1 miliard de lei emise de BCR, operațiune anunțată ieri de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Povestea zilei de la Bursa de Valori București s-a consumat în piața de obligațiuni, unde titluri emise de BCR, scadente în anul 2028 (BCR28), au fost procesate de sistemul pieței, o tranzacție în valoare de 1 miliard de lei.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Subscrierile au fost echilibrat distribuite între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări.

Emisiunea de obligațiuni a fost un succes din momentul în care la finalul primei zile de subscrieri registrul de ordine a depășit ținta minimă de 750 de milioane de lei.

Este cea de-a doua tranzacție de acest fel, după ce a realizat în decembrie 2019 prima emisiune de obligațiuni senior nepreferențiale din România și din Europa Centrală și de Est, în valoare de 600 de milioane de lei.

Emiterea include emisiuni de obligațiuni non-preferențiale, cu o maturitate la 7 ani și reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piața locală de capital, urmând ca acestea să fie listate la Bursa de Valori București. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligațiuni un rating pe termen lung BBB+.

Aceasta a determinat și o mișcare de rearanjare de portofoliu pentru expunerea pe același emitent. Un transfer special, de 22,03 milioane lei, s-a realizat pe obligațiunile corporative emise de instituția de credit în decembrie 2019 și cu maturitate în anul 2026 (BCR26).

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
bursa
bvb