Bursa a închis pe roșu, pe o lichiditate în scădere

Bursa a închis pe roșu, pe o lichiditate în scădere
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 sep 2015

Bursa de la București a revenit joi pe scădere, după ce miercuri a închis cu o creștere de 1,3%, pe un rulaj în coborâre, alimentat în principal de tranzacții cu acțiuni Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG) și BRD-Groupe Societe Generale (BRD).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicii de referință BET și BETPlus au închis în scădere cu 0,5%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Transferurile cu acțiuni s-au situat la 19,94 milioane de lei (4,5 milioane euro), în scădere de la 35,3 milioane de lei în ședința precedentă.

Fondul Proprietatea a consemnat cel mai ridicat rulaj, de 6,67 milioane de lei, urmat de Romgaz, cu schimburi totale de 3,72 milioane de lei și BRD, cu 2,84 milioane de lei.

Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a coborât cu 0,25%. Titlurile Fondul Proprietatea au închis în scădere cu 0,68%, la 0,805 lei/unitate.

Miercuri, Fondul Proprietatea a demarat al șaselea program de răscumpărare de acțiuni proprii, prin care vrea să achiziționeze până la 891,77 milioane de acțiuni sau echivalentul în certificate de depozit în vederea reducerii capitalului social.

BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a închis cu un declin de 0,6%, tras în jos de scăderile înregistrate de OMV Petrom (SNP), Transgaz și Transelectrica (TEL). Titlurile Petrom au coborât cu 0,58%, cele ale Transgaz cu 0,19%, iar acțiunile Transelectrica au pierdut 0,15% din valoare.

BET XT și BET BK au scăzut cu 0,4%, respectiv 0,45%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

Pe piețele europene, indicele Stoxx 600 a închis în coborâre cu 1,3%, după trei zile de creșteri consecutive, pe fondul unor date economice sub așteptări din Asia, care au realimentat îngrijorările investitorilor cu privire la creșterea economiei globale.

În regiune, bursa de la Praga a scăzut cu 0,58%, în timp ce piața de capital de la Varșovia a crescut cu 1,8%, iar bursa de la Budapesta cu 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
inchidere