Bursa – acaparată de acțiunile One United Properties

Bursa – acaparată de acțiunile One United Properties

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 apr 2024

Ultima sesiune de tranzacționare de la BVB a fost dominată de o vânzare majoră, efectuată printr-o operațiune de tip ABB de acționarii principali ai celui mai mare developer imobiliar de la cota pieței de capital locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Puseul de vânzare inițiat la începutul acestei luni pe bursele mari ale lumii este departe de a se fi consumat. Cotațiile au fost sub presiune în cele marile capitale finanicare ale lumii unde indicii cei mai importanți au pierdut aproximativ un procent.

BVB a copiat aceastîă mișcare și este la a 2-a sesiune consecutivă cu deprecieri mai severe. Tonul declinului a fost dat de acțiunile bancare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,24%, până la prețul de 27,95 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 11,72 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au suferit un recul de 3,24%, până la prețul de 20,90 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,10 milioane lei.

FOTO Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, fost manager la Deloitte și șef la Energy Holding - propus de stat pentru board-ul OMV Petrom CITEȘTE ȘI FOTO Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, fost manager la Deloitte și șef la Energy Holding - propus de stat pentru board-ul OMV Petrom

Sunt mișcări care au cântărit decisiv în tabloul general al pieței, unde indicele compozit BET-XT a pierdut 0,75% și indicele reprezentativ a coborât cu 0,77%, până la nivelul de 16.882,42 de puncte, unde este foarte aproape de media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) care a funcționat foarte bine ca suport dinamic în actualul trend ascendent care a propulsat bursa românească pe maxime istorice.

Bursa – acaparată de acțiunile One United Properties

Dincolo de traiectoria cotațiilor, bursa a avut de consumat o poveste locală. Acționarii principali ai One United Properties (ONE), Victor Căpitanul și Andrei Liviu Diaconescu și-au redus participațiile într-o ofertă accelerată de vânzare derulată de un grup de vehciule financiare din care cele mai importante au fost societățile Vinci VER Holding și OA Liviu Holding Invest, controlate de cei 2 oameni de afaceri.

Plasamentul propriu-zis s-a derulat către un nu,ăr de 60 de investitori și s-a ridicat la 132,33 milioane lei, în timp ce alte 2 tranzacții s-au derulat în piața deal unde, cu un alt 3-lea schimb, activitatea s-a ridicat la 84,60 milioane lei.

GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult CITEȘTE ȘI GRAFICE Bursa de la Varșovia atinge un maxim al ultimilor 6 ani. Indicele principal de la BVB supraperformează masiv, de la începutul deceniului, pieței de acțiuni din Polonia. România – Polonia, un meci bursier în care am recuperat mult

Tranzacțiile s-au derulat la prețul de 0,9000 lei/acțiune, cu 11,94% sub nbivelul de închidere din ședința precedentă. Înțelegerea a marcat și percepția din piața reglementată, unde titlurile cu simbolul One s-au prăbușit cu 8,41%, până la prețul de 0,9360 lei/acțiune, pe un rulaj de 21,63 milioane lei.

În acest peisaj „roșu”, titlurile Hidroelectrica (H2O) au alunecat cu 0,08% sub referință, până la prețul de 131,50 lei/acțiune, pe transferuri de 5,23 milioane lei, și titlurile Romgaz (SNG) s-au corectat cu 1,87%, până la prețul de 52,50 lei/acțiunem pe o activitate de 1,29 milioane lei. Pe contrasens față de restul pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 1,33%, până la prețul de 0,6870 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,35 milioane lei, și titlurile Electrica (EL) au avansat cu 0,45%, până la prețul de 13,26 lei/acțiune, pe volume ecghivalente cu 2,87 milioane lei, mișcări care au influențat închiderea cu 0,09% peste referinșță a indicelui energetic BET-NG.

TABEL Producția și vânzările trimestriale ale OMV Petrom - în scădere față de primele 3 luni ale anului trecut, în creștere față de cele din ultimul trimestru din 2023 CITEȘTE ȘI TABEL Producția și vânzările trimestriale ale OMV Petrom - în scădere față de primele 3 luni ale anului trecut, în creștere față de cele din ultimul trimestru din 2023

După testarea unor maxime istorice, titlurile Digi Communications (DIGI) și-au continuat impulsul corectiv cu un declin de încă 2,57%, până la prețul de 53,00 lei/acțiune într-o ședință în care schimburile pe acest emitent s-au ridicat la 2,06 milioane lei.

În rest, reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de alte 3 simbolrui, toate cu deprecieri față de ziua anterioară: -1,71%, până la prețul de 11,1500 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila Part Prod Com (AQ), -1,49%, până la prețul de 0,9260 lei/acțiune, pentru titlurile AROBS Transilvania (AROBS) și -1,65%, până la prețul de 26,75 lei/acțiune, pentru titlurile Transport Trade Services (TTS).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
one umited
romgaz
nuclearelectrica