Bursa americană deschide în scădere

Bursa americană deschide în scădere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 feb 2018

Bursa americană a deschis în scădere ședința de joi, în contextul în care dobânzile la titlurile americane de stat continuă să crească. Aceasta este a doua zi consecutivă de scăderi pentru indicii bursieri americani după o scurtă revenire în ședința de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Dow Jones Industrial Average este în coborâre cu 0,5%, declin similar cu cel al Nasdaq composite, în timp ce S&P 500 scade cu 0,2%.

Dobânzile la titlurile americane de trezorerie pe 10 ani au urcat, astăzi, până la 2,88%, maximul ultimilor 4 ani. 

FOTO Poveste de iarnă cu randamente de 300-400%... numai pentru unii. Ce s-a întâmplat cu acțiunile Comvex Constanța pentru care investitorii au înghețat la coadă în urmă cu 1 an CITEȘTE ȘI FOTO Poveste de iarnă cu randamente de 300-400%... numai pentru unii. Ce s-a întâmplat cu acțiunile Comvex Constanța pentru care investitorii au înghețat la coadă în urmă cu 1 an

"Cea mai importantă știre este continuarea ascensiunii pentru dobânzile la titlurile de stat. Un nivel cheie care trebuie urmărit pentru tilurile americane cu scadența pe 10 ani este 3,05%. Depășirea nivelului de 3,05% ar putea semnala, într-adevăr, începutul unui trend ascendent pe termen lung", spune Mark Newton, amnaging member la Newton Advisors, citat de CNBC.

Luni, indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere nominală din istoria bursei de la New York, generând panică pe piețele de capital din întraga lume. După o ușoară revenire în ședința de marți și în prima parte a ședinței de miercuri, acțiunile americane au reluat declinul, provocând din nou scăderi și în Europa.

Unii investitori susțin că o corecție a acțiunilor americane era demult așteptată, după mai bine de un an de creșteri la niveluri record.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow
s&p 500
bursa
new york
sua
actiuni