Bursa bate pasul pe loc

Bursa bate pasul pe loc

Sursa foto: Wrangler / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 apr 2024

Indicele BET, al celor mai tranzacționate acțiuni românești, a avut o oscilație foarte mică în zona maximului istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară, la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

Tendința de vânzare din zilele precedente de pe marile burse ale lumii a fost confimată și la debutul de la New York Stock Exchange, când investitorii au reacționat negativ la datele statistice privind inflația din SUA. Principalii indici de la NYSE și Nasdaq sufereau un declin de peste 1% la jumătatea orarului de tranzacționare.

Chimcomplex numește un britanic ca CEO. Plan de reducere costuri după căderea din 2023 CITEȘTE ȘI Chimcomplex numește un britanic ca CEO. Plan de reducere costuri după căderea din 2023

Remarcabil, indicele DAX40 din Germania a rezistat bine și a alunecat cu numai câteva puncte sub referință. Bursa de Valori București a demonstrat o robustețe asemănătoare și a avut o retragere nesemnificativă. Indicele reprezentativ BET a pierdut 0,06%, până la nivelul de 17.199,85 de puncte, mișcare fără relevanță tehnică în trendul ascendent evidențiat pe graficul atașat.

Bursa bate pasul pe loc

În linie cu această aparentă neclintire a bursei românești, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,6850 lei/acțiune, pe transferuri e 4,15 milioane lei, și titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat nesemnificativ, cu 0,08%, până la prețul de 132,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 4,09 milioane lei.

Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei CITEȘTE ȘI Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei

Lichiditatea a fost cu puțin sub valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani. Din rulajul de 40,33 milioane lei (8,11 milioane euro) cu puțin peste un sfert a fost asigurat de volumele echivalente cu 10,85 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au crescut cu 0,88%, până la prețul de 28,65 lei/acțiune. Celălalt simbol bancar lichid de la cota BVB, cel al BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au retras cu 0,23%, până la prețul de 21,50 lei/acțiune, pe o activitate de 1,98 milioane lei.

Indicii sectoriali au consemnat, de asemenea, deprecieri, respectiv de 0,76% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 60.167,53 de puncte și de 0,21% pentru indicele energetic BET-NG. De altfel, toate celelalte acțiuni care au adunat tranzacții între 1 milion de lei și 2 milioane lei, au avut închideri „pe roșu”: -0,57%, până la prețul de 1,0400 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), -0,55%, până la prețul de 54,10 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), -1,64%, până la prețul de 1,2000 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila Part Prod Com (AQ), -0,92%, până la prețul de 48,30 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și -0,70%, până la prețul de 56,40 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica