Bursa escaladează noi maxime

Bursa escaladează noi maxime

Sursa foto: Picsfive | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 mar 2024

Într-o sesiune cu o lichiditate în scădere, indicele BET a mai câștigat o treime de procent și a atins o nouă valoare-record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În pofida unei sesiuni de ezitare pe mai multe piețe de acțiuni ale lumii, pe bursa de la Frankfurt „taurii” au avut forța de a împinge și mai sus cotațiile într-o mișcare accelerată parabolic la acest sfârșit de martie. Indicele DAX40 a testat un nou maxim în zobna de 18.500 de puncte.

H&M explodează la bursă CITEȘTE ȘI H&M explodează la bursă

Este climatul care a permis o doborâre a maximelor și la Bursa de Valori București. Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,24% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,29% până la un nou record de 16.830,02 de puncte, impuls pe termen scurt evidențiat pe graficul atașat.

Bursa escaladează noi maxime

Volumele au bătut în retragere, dar rulajul de 46,19 milioane lei (9,29 milioane euro) tot a fost cu puțin peste valoarea edie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani. Acesta a fost concentrat semnificativ. Astfel, nu mai puțin de 44,96% din această activitate s-a realizat pe cele mai tranzacționate 2 acțiuni. Este vorba despre titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au crescut cu 0,72%, până la prețul de 27,86 lei/acțiune, pe transferuri de 11,50 milioane lei, și de titlurile Hiodroelectrica (H2O), ce au staționat la prețul de 128,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 9,27 milioane lei.

Fără dividende de la SafeTech Innovations. Majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI Fără dividende de la SafeTech Innovations. Majorare de capital cu acțiuni gratuite

Tot pe segmentul energetic al cărui indice BET-NG s-a apreciat cu 0,34%, în linie cu media pieței, au mai fost 3 simboluri cu tranzacții peste reperul de 3 milioane lei, acestea având evoluții diferite prin prisma direcției și a amplitudinii mișcării: +0,67%, până a prețul de 0,6750 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), +1,38%, până a prețul de 13,20 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL) și -0,20%, până a prețul de 50,00 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

La același capitol, titlurile Romgaz (SNG) au stagnat la prețul de 55,30 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,49 milioane lei. Acest reper, al unor volume echivalente cu 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 emitenți: de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au avut un ricoșeu de 3,62%, până la prețul de 0,5440 lei/acțiune, și de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care s-au retras cu 0,71%, până la prețul de 21,05 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
teraplast
romgaz
nuclearelectrica