Bursa începe săptămâna de tranzacționare cu o sesiune neconcludentă

Bursa începe săptămâna de tranzacționare cu o sesiune neconcludentă

Sursa foto: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iul 2022

Investitorii sunt marcați de nehotărâre. Volume mici și absență a direcției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La New York Stock Exchange, cumpărătorii nu au reușit să mențină „reduta” câștigată la un nivel de peste 32.000 de puncte a indicelui Dow Jones Average Industrial. La Bursa de Valori București, investitorii au fost sub aceeași zodie a indeciziei. Pur și simplu nu au fost ordinele care să susțină piața. Rulajul pe segmentul acțiuni a fost de numai 27,07 milioane lei (5,49 milioane euro), inclusiv prin aportul unui transfer de tip deal în valoare de 1,20 milioane lei realizat pe titlurile Bittnet Systems (BNET).

Închiderile au fost divergente la nivelul indicilor și a celor mai tranzacționate acțiuni, ceea ce trădează lipsa de convingere de pe bursă. Cu schimburi însumând 11,33 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au retras cu 0,25%, până la prețul de 2,0100 lei/acțiune, au salvat, din nou, parțial, lichiditatea, emitentul fiind de departe vedeta acestei jumătăți de vară.

Reprezentanți ai viitorilor pensionari cer clarificări în cazul prezumtivei fraude de la BRD Pensii și reclamă risc sistemic. Întrebare cheie: ai cui sunt banii delapidați? Ai viitorilor pensionari sau ai administratorului? CITEȘTE ȘI Reprezentanți ai viitorilor pensionari cer clarificări în cazul prezumtivei fraude de la BRD Pensii și reclamă risc sistemic. Întrebare cheie: ai cui sunt banii delapidați? Ai viitorilor pensionari sau ai administratorului?

Tot pe sectorul financiar, acțiunile bancare lichide au avut o evoluție divergentă: -1,14%, până la prețul de 1,9920 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), pe tranzacții de 3,75 milioane lei, și +1,82%, până la prețul de 12,34 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au întrunit o activitate de 1,09 milioane lei.

Profit.ro a semnalat înainte de deschiderea sesiunii de la BVB o asimetrie între cele 2 simboluri în care o penalizare a titlurilor BRD pentru prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a adus indicatorul P/Bv la nivelul de 1,08, semnificativ sub reperul de 1,45 de puncte aferent Băncii Transilvania.

VIDEO PROFIT NEWS TV Președintele BVB: Ciclul de listări se va relua din ultimul trimestru 2022- începutul 2023. Zgomotul armelor din Ucraina a speriat străinii. Bursa românească supraperformează piețelor europene. Miliardele românilor – așteptate CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Președintele BVB: Ciclul de listări se va relua din ultimul trimestru 2022- începutul 2023. Zgomotul armelor din Ucraina a speriat străinii. Bursa românească supraperformează piețelor europene. Miliardele românilor – așteptate

Pe volume echivalente cu 3,91 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 0,90%, până la prețul de 0,5020 lei/acțiune care conferă celei mai mari companii petroliere românești o capitalizare bursieră de 28,43 miliarde lei (5,76 miliarde euro).

Este mișcarea care a tras în sus indicii BET-XT, cu un avans de 0,19%, BET-NG, cu o apreciere de 0,67% și BET, cu un câștig de 0,16%, până la nivelul de 12.251,73 puncte. Prin contrast, indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI a coborât cu 0,38%, până la nivelul de 50.234,71 puncte.

Bursa începe săptămâna de tranzacționare cu o sesiune neconcludentă

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea