Bursa pierde un procent. Tranzacție de tip deal cu 10 milioane de acțiuni Evergent Investments

Bursa pierde un procent. Tranzacție de tip deal cu 10 milioane de acțiuni Evergent Investments
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 sep 2022

Tendința a fost negativă la BVB, într-o sesiune cu lichiditate foarte mică în piața reglementată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul de revenire de pe bursele dezvoltate nu s-a transpus într-o ședință de aprecieri pe piața de capital românească. Mișcarea descendentă a fost imprimată chiar de acțiunile care au marcat ultimul deceniu de tranzacționare de la BVB.

Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 1,91%, până la prețul de 19,50 lei/acțiune, pe transferuri de 4,23 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 1,41%, până la prețul de 1,9540 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,00 milioane lei.

ULTIMA ORĂ ANAF cere falimentul Romcab, la un moment dat principal furnizor de conductori și cablaje pentru industria românească și important exportator pentru Europa, astăzi cu afaceri de aproape 2 miliarde lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANAF cere falimentul Romcab, la un moment dat principal furnizor de conductori și cablaje pentru industria românească și important exportator pentru Europa, astăzi cu afaceri de aproape 2 miliarde lei

Sunt simbolurile care au dat și nota pieței așa cum se vede pe tabloul indicilor: -0,91% pentru indicele compozit BET-XT, -0,61% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.453,27 puncte, -0,78% pentru indicele energetic BET-NG și -1,05% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.928,73 puncte apare ca înscris pentri o retestare a unei zone de minimme din care piața a mai ricoșat la jumătatea lunii mai și, de asemenea, la mijlocul lunii iulie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa pierde un procent. Tranzacție de tip deal cu 10 milioane de acțiuni Evergent Investments

Slăbiciunea pieței se vede nu numai la nivelul dinamicii cotațiilor, ci mai ales la cel al lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 30,64 milioane lei (6,31 milioane euro), și acela asigurat în proporție de 46,79% de schimburile de pe segmentul deal, din care cea mai mare tranzacție specială a fost cu 10,00 milioane acțiuni Evergent Investments (EVER) și a cărei valoare s-a ridicat la 12,65 milioane lei.

De asemenea, un transfer de tip deal de 1,69 milioane lei s-a realizat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), acesta depășind activitatea de 1,25 milioane lei pe același emitent din piața reglementată unde cotația s-a corectat cu 1,44%, până la prețul de 44,35 lei/acțiune. Tot pe sectorul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au retras cu 0,32%, până la prețul de 0,4645 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,87 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectricaevergent investments