Bursa românească deschide pe o tendință de revenire, după scăderile abrupte din ședințele precedente

Bursa românească deschide pe o tendință de revenire, după scăderile abrupte din ședințele precedente
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 mar 2020

Într-un context și al unui ricoșeu pozitiv pentru activele de risc la nivel mondial, și la BVB acțiunile consemnează aprecieri medii de 2,7%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După una dintre cele mai severe ședințe de scăderi din istoria de un sfert de veac al Bursei de Valori Bcuurești, în care indicele principal a scăzut cu 7,5% și toate acțiunile au închis „pe roșu”, la debutul sesiunii de astăzi mișcarea este de revenire, pe fondul unor volume modeste în prima jumătate de oră de tranzacționare.

Indicele reprezentativ BET avea la acest moment un ricoșeu de 2,52%, până nivelul de 8.954,06 de puncte și în contextul unei deschideri pe fond de detensionare a piețelor europene. Titlurile Băncii Transilvania dau tonul acestei reveniri, cu o apreciere de 1,75%, până la prețul de 2,3200 lei/acțiune, pe primele tranzacții ale zilei de 1,75 milioane lei.

Antibiotice Iași distribuie 2 treimi din profit sub formă de dividende. 10 milioane lei pentru Ministerul Sănătății CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași distribuie 2 treimi din profit sub formă de dividende. 10 milioane lei pentru Ministerul Sănătății

Un ricoșeu chiar mai amplu, +4,34%, până la prețul de 13,94 lei/acțiune, îl au titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au cumulate schimburi de 1,18 milioane lei. Reperul unor transferuri de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care se apreciază cu 2,36%, până la prețul de 1,3000 lei/acțiune.

Piața schițează o tedință de revenire după ce în zilele precedente a fost afectată puternic de turbulențele financiare internaționale antrenate de coronavirus, iar indicele BET a pierdut, la finalul sesiunii de ieri aproximativ 15% față de maximele post-criză atinse la debutul anului, așa cum se vede pe graficul atașat.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
nuclearelectrica