Bursa românească este încremenită

Bursa românească este încremenită

Sursa foto: Wrangler | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 feb 2023

Săptămâna de tranzacționare de la BVB a început cu o sesiune în care principalii indici și cele mai tranzacționate acțiuni s-au regăsit în zona închiderilor de vineri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La debutul ședinței, Bursa de Valori București a fost marcată de 2 povești care sunt departe de nucleul său important, al celor mai lichdie acțiuni incluse în indicele BET. Prima dintre acestea a fost accesul la cota pieței reglementate a titlurilor SafeTech Innovations (SAFE), compania de servicii de securitate cibernetică promovând de la cota pieței AeRO unde s-a listat în urmă cu 2 ani.

A 2-a reverberație a venit din piețele regionale, unde bursa din Istanbul pierdea, în prima jumătate a orarului de tranzacționare, 4,5%, reacție a investitorilor la cutremurele devastatoare care au afectat sudul țării. Către final, piața și-a revenit și până la închidere declinul mediu al acțiunilor turcești a fost de numai 1,3%.

Anul financiar 2022 pentru TeraPlast - explicat de conducerea companiei. „Deși a început foarte promițător, a avut o schimbare dramatică pe foarte multe niveluri.\ CITEȘTE ȘI Anul financiar 2022 pentru TeraPlast - explicat de conducerea companiei. „Deși a început foarte promițător, a avut o schimbare dramatică pe foarte multe niveluri.". Așteptări optimiste pentru 2023

În contextul și al unor deprecieri pe piețele de acțiuni dezvoltate, la BVB a lipsit apetitul la cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 29,07 milioane lei (5,93 milioane euro), concentrat în proporție de 59,80% pe primele cele mai tranzacționate 2 simboluri.

Este vorba despre titlurile OMV Petrom (SNP), care au avansat cu 0,11%, până la prețul de 0,4705 lei/acțiune, pe transferuri de 9,26 milioane lei, și de cele ale Băncii Transilvania (TLV), care au staționat la prețul de 19,98 lei/acțiune.

OMV Petrom: Nu datorăm contribuția de solidaritate, dar o vom plăti dacă ANAF ajunge la altă concluzie CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Nu datorăm contribuția de solidaritate, dar o vom plăti dacă ANAF ajunge la altă concluzie

Aceeași lipsă de dinamică a fost și pe alți 2 emitenți care au atins o masă critică a activității: 0,24%, până la prețul de 2,0550 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au adunat schimburi de 3,75 milioane lei, și staționare la prețul de 44,00 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au cumulat volume echivalente cu 1,76 milioane lei.

Inerția la nivelul celor mai tranzacționate acțiuni s-a manifestat și la nivelul indicilor: +0,07% pentru indicele compozit BET-XT, +0,13% pentru indicele finanicar BET-FI care a închis la nivelul de 50.040,43 de puncte, -0,13% pentru indicele energetic BET-NG și +0,08% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.284,63 de puncte este în zona maximului ultimelor 5 luni..

Bursa românească este încremenită

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
safetech innovations