Bursa românească și-a luat liber... de Paștele Catolic

Bursa românească și-a luat liber... de Paștele Catolic
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 mar 2018

La BVB am consemnat cel mai slab rulaj din acest an, cu puțin peste 1 milion de euro, în condițiile în care majoritatea piețelor bursiere dn Occident au fost închise cu ocazia Paștelui Catolic și Protestant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Fără investitorii străini în piață și fără o busolă din piețele occidentale, nici investitorii nu s-au activat astăzi la Bursa de Valori București. Cum bursele mature din lumea vestică au fost închise în Vinerea Mare a Paștelui Catolic și Protestant, la BVB am consemnat cea mai redusă lichiditate din acest an, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 5,07 milioane lei (1,09 milioane euro).

Niciun emitent de la cota BVB nu a depășit o valoare a tranzacțiilor de 1 milion de lei, masa critică de investitori care să activeze ordine consistente lipsind cu totul.

Nici măcar în cazul Transelectrica (TEL) – societate care a rectificat drastic raportarea financiară pentru anul 2017, afișând o pierdere de 47,9 milioane lei, față de profitul net de 26,44 milioane lei prins în informarea preliminară de la jumătatea lunii trecute – nu a strâns investitorii care să dea reacția. Cotația a suferit un declin de numai 0,63%, până la prețul de 23,50 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de numai 796.000 de lei, suficiente însă pentru a plasa acest simbol pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor.

Prin contrast, majoritatea titlurilor au închis „pe verde”. Acesta este contextul în care am avut apreciere pe linie ale indicilor. Astfel, indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,37%, iar indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,39%,până la nivelul de 8.714,17 puncte. Indicii sectoriali, au avut, de asemenea, o evoluție bună, respectiv +0,79% pentru indicele energetic BET-NG și +0,25% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la valoarea de 40.735,57 puncte.

Al 2-lea rulaj al zilei, însă doar de aproximativ 735.000 de lei l-am consemnat pe titlurile Electrica (EL), care au urcat cu 0,86%, până la prețul de 11,70 lei/acțiune, în timp ce titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 2,03%, până la prețul de 37,75 lei/acțiune, în zona maximului de la listarea acestui emitent în noiembrie 2013, pe volume echivalente cu numal aproximativ 585.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
bvb
bursa
electrica
romgaz