Bursa urcă la un nou maxim

Bursa urcă la un nou maxim

Sursa foto: Maximusnd | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iun 2021

Deși volumele rămân moderate, cotațiile au avansat în tandem, iar indicele BET a atins o nouă valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu indicele S&P500 de la New York Stock Exchange pe noi culmi, și la Bursa de Vlaori București investitorii s-au încumetat să împingă mai sus prețurile acțiunilor, într-.un effort coordonat în care toate simbolurile din top 10 tranzacționare au închis “pe verde”.

În multe cazuri au fost aprecieri robuste, iar titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) chiar au avut un salt de 9,26%, până la prețul de 0,9200 lei/acțiune, pe transferuri de 6,81 milioane lei. Rulajul de 45,35 milioane lei (9,21 milioane euro) al pieței de acțiuni nu a fost depărtat de valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor 3 ani, dar lichiditatea a fost mai bine distribuită în adâncime.

Premieră în piața AeRO: Acțiunile Bonas, furnizor de lapte proaspăt din Cluj, intră pe bursă la un preț inferior celui din plasamentul privat CITEȘTE ȘI Premieră în piața AeRO: Acțiunile Bonas, furnizor de lapte proaspăt din Cluj, intră pe bursă la un preț inferior celui din plasamentul privat

Sunt mișcări în tandem care au adus un impuls consistent și la nivelul indicilor: +1,59% pentru indicele compozit BET Plus, +1,10% pentru indicele financiar BET-FI care au închis la nivelul de 52.040,13 puncte, +1,48% pentru indicele energetic BET-NG și +1,62% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.875,16 puncte este la un nivel record. Profit.ro a semnalat încă din zilele precedente că piața arăta din punct de vedere tehnic ca poziționată pentru atacarea maximelor.

Bursa urcă la un nou maxim

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu doar 0,18%, până la prețul de 2,7600 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 9,33 milioane lei, fără a fi parte a elanului ascendent. Prin contrast, titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,14%, până la prețul de 0,4290 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,13 milioane lei în piața reglementată. Acestora li s-a adăugat și singurul schimb din piața deal, în valoare de 2,11 milioane lei.

Electrica SA vrea să-și înființeze o filială de producție de electricitate și o fundație filantropică cu potențial de promovare a imaginii companiei CITEȘTE ȘI Electrica SA vrea să-și înființeze o filială de producție de electricitate și o fundație filantropică cu potențial de promovare a imaginii companiei

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 1,54%, până la prețul de 1,8500 lei/acțiune, pe o activitate de 3,86 milioane lei, iar pe transferuri de 2,56 milioane lei, titlurile Digi Communications (DIGI) au câștigat 2,49% pentru o închidere la nivelul de 37,00 lei/acțiune, care încă este cu 7,505 sub prețul de 40,00 lei/acțiune al ofertei publice de listare derulată în primăvara anului 2017.

Dinamică mai bună, +3,26%, până la prețul de 17,40 lei/acțiune, au avut titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au adunat schimbuzri de 2,21 milioane lei. Sosite recent la cota BVB, titlurile Transport Trade Services (TTS) au urcat cu 1,00%, până la prețul de 20,20 lei/acțiune, pe o activitate de 1,19 milioane lei.

Pe segmentul energetic, cu excepția titlurilor Transgaz (TGN), care au staționat la prețul de 282,00 lei/acțiune, tendința a fost generalizată de aspreciere: +0,37%, până la prețul de 27,45 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +1,47%, până la prețul de 31,15 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și +3,16%, până la prețul de 13,06 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), ultimele beneficiind și de reintrarea banilor veniți de la acționarii existenți în ziua încasării dividendului brut de lei/acțiune

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
digi