Bursa urcă pe noi maxime. Capitalizare record de 3,3 miliarde euro pentru Banca Transilvania

Bursa urcă pe noi maxime. Capitalizare record de 3,3 miliarde euro pentru Banca Transilvania

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 iul 2021

Pe o sesiune la BVB cu o distribuție bună în adâncime a lichidității și marcată de schimburi de pachete în piața deal, indicele BET a atins cea mai ridicată valoare din istoria sa de un sfert de veac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un context în care bursa americană oscilează într-o zonă de maxime istorice, și indicele principal de la BVB și-a croit drum spre un nou nivel record, ajutat de creșterea cu 1,25%, pe cele mai mari tranzacții din piața reglementată, de 8,04 milioane lei, ale titlurilor Băncii Transilvania (TLV). La cotația de închidere de 2,8300 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a instituției de credit se ridică la 16,24 miliarde lei (3,29 miliarde euro).

Astfel, indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,41%, de asemenea, un nou maxim, de pe un impuls pe termen scurt puternic susținut din punct de vedere tehnic de media mobile exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa urcă pe noi maxime. Capitalizare record de 3,3 miliarde euro pentru Banca Transilvania

Tendința vine pe volume bune, chiar dacă rulajul de 59,39 milioane lei (12,05 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost ajutat de 2 transferuri de tip deal cu acțiuni BRD Groupe Société Générale (BRD) și OMV Petrom (SNP), în valoare de 12,76 milioane lei și, respectiv 11,63 milioane lei. Distribuția în adâncimea pieței a lichidității a fost bună, cu 10 acțiuni depășind reperul unor schimburi de 1 milion de lei.

Acțiunile One United Properties intră la tranzacționare la un preț apropiat de cel al ofertei publice primare. Investiții în imobiliare cu sume mici CITEȘTE ȘI Acțiunile One United Properties intră la tranzacționare la un preț apropiat de cel al ofertei publice primare. Investiții în imobiliare cu sume mici

A 2-a activitate a ședinței, de 3,20 milioane lei, s-a realizat pe titlurile Purcari Wineries (WINE), care au avansat cu 0,32%, până la prețul de 31,00 lei/acțiune.  Sosite în ringul bursier în prima sesiune de la BVB a acestei săptămâni, pe trantzacții de 1,95 miliaone lei, titlurile One United Properties (ONE) au câștigat 0,51%, însă prețul de închidere de 1,9700 lei/acțiune este cu 1,50% sub cel al ofertei publice de listare.

De asemenea, sub prețul exercițiului de piață primară din noiembrie 2017, se tranzacționează titlurile Sphera Franchise Group (SFG) ce s-au apreciat cu 1,97%, până la prețul de 18,15 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,67 milioane lei. Tot dintre numele noi, titlurile Transport Trade Services (TTS) au urcat cu 1,76%, pe transferuri de 1,32 milioane lei, însă la prețul de 20,20 lei/acțiune se găsesc tot în interiorul coridorului ofertei publice primare.

Lovită de pandemie, Blue Air amână pentru toamna anului viiitor lansarea la Bursa București a unei emisiuni de obligațiuni CITEȘTE ȘI Lovită de pandemie, Blue Air amână pentru toamna anului viiitor lansarea la Bursa București a unei emisiuni de obligațiuni

În top 10 tranzacționare, un declin am consemnat doar pe 2 simboluri: -0,32%, până la prețul de 31,55 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), pe fondul unor schimburi de 2,99 milioane lei, și -0,23%, până la prețul de 0,8820 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,25 milioane lei, pentru titlurile TerasPlast (TRP).

În rest, majoritatea închiderilor au fost „pe verde”, fapt pentru care și indicele compozit BET Plus a câștigat 0,67%. Indicii sectoriali au avut evoluții divergente: -0,08% pentru indicele energetic BET-NG și +0,42% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 53.057,39 puncte. Din structura acestuia, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,32%, până la prețul de 1,8700 lei/acțiune, pe transferuri de 1,93 milioane lei.

Pe piața AeRO, titlurile iHunt Technologies (HUNT) au avut un salt de 12,11%, până la prețul de 1,8050 lei/acțiunem pe transferuri de 1,68 milioane lei. La capitolul energie, titlurile Electrica (EL) s-au apreciat cu 0,31%, până la prețul de 12,86 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,42 milioane lei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica
tts