Bursele europene au închis în scădere, din cauza inflației peste așteptări din SUA

Bursele europene au închis în scădere, din cauza inflației peste așteptări din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Piețele bursiere europene au închis miercuri în scădere ușoară, deoarece investitorii au reacționat la datele privind inflația din SUA, care au depășit așteptările, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 0,3%, sectoarele și bursele majore fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro

Karina Pavăl, propusă membru al Consiliului de Administrație la Promateris, unde fondatorii Dedeman dețin aproape un sfert din acțiuni CITEȘTE ȘI Karina Pavăl, propusă membru al Consiliului de Administrație la Promateris, unde fondatorii Dedeman dețin aproape un sfert din acțiuni

Acțiunile companiilor de comerț cu amănuntul au înregistrat cea mai mare scădere, de 0,9%.

Declinul a avut loc la scurt timp după ce datele privind inflația din SUA pentru luna august au depășit așteptările.

Indicele prețurilor de consum, care măsoară costurile pentru o gamă largă de bunuri și servicii, a crescut cu 3,7% față de un an în urmă, a raportat miercuri Departamentul Muncii din SUA.

Economiștii chestionați de Dow Jones prognozaseră o creștere de 3,6%.

Față de luna precedentă, prețurile din SUA au crescut cu 0,6%, conform așteptărilor.

WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter

IPC de bază, care exclude alimentele și energia și este monitorizat îndeaproape de Rezerva Federală, a crescut cu 0,3% față de luna anterioară și cu 4,3% comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Economiștii chestionați de Dow Jones au semnalat creșteri de 0,2%, respectiv 4,3%.

Acțiunile din sectorul automobilelor au crescut pentru scurt timp în tranzacțiile de dimineață, după ce președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE va lansa o investigație cu privire la subvențiile acordate producătorilor de vehicule electrice din China.

Sectorul a crescut cu până la 2% după anunț, înainte de a inversa tendința, la o ușoară pierdere.

Proprietarul Zara, Inditex, cel mai mare retailer de fast fashion din lume, a scăzut pe bursă cu 3%, în ciuda raportării unor rezultate semestriale care au depășit așteptările și au arătat o creștere cu 14% a profitului brut.

Reacțiile analiștilor au sugerat că cheltuielile de operare mai mari și îngrijorările cu privire la performanța viitoare i-ar fi putut speria pe unii investitori, care au marcat profiturile.

În ceea ce privește datele economice, cifrele oficiale arată că economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,5% în iulie. Economiștii dintr-un sondaj Reuters au semnalat o scădere de 0,2%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,4%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,42%,i iar FTSE 100 cu 0,02%. FTSE MIB al bursei din Milano și IBEX 35 al bursei din Madrid au coborât cu 0,36%, respectiv cu 0,33%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni