Bursele europene au închis în scădere, efectul rezultatelor financiare ale companiilor și inflației din SUA

Bursele europene au închis în scădere, efectul rezultatelor financiare ale companiilor și inflației din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Piețele bursiere europene au închis vineri în scădere, în timp ce investitorii au continuat să analizeze rezultatele financiare raportate de companii și cele mai recente date privind inflația din SUA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ședința  în declin cu 1,1% și toate sectoarele au fost în teritoriu negativ, arată News.ro.

Acțiunile tehnologice au condus pierderile, înregistrând un declin de 2%, în timp ce acțiunile auto și miniere au scăzut, de asemenea, cu 1,8%.

Profitul Romgaz a scăzut ușor, producția – cu peste 5%. Veste proastă pentru gaura bugetară a statului: Minus de peste 3,5 miliarde de lei la supraimpozit și redevențe CITEȘTE ȘI Profitul Romgaz a scăzut ușor, producția – cu peste 5%. Veste proastă pentru gaura bugetară a statului: Minus de peste 3,5 miliarde de lei la supraimpozit și redevențe

UBS a anunțat vineri că a pus capăt unui acord de protecție față de pierderi de 9 miliarde de franci elvețieni (10,27 miliarde de dolari) și un mecanism de protecție din partea statului de 100 de miliarde de franci elvețieni, instituit inițial de guvernul elvețian când banca a preluat banca rivală Credit Suisse, în martie.

Acțiunile UBS au încheiat ziua în urcare cu aproximativ 4,7%.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,04%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,28%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,26%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 1,07%, iar indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,77%.

Piețele din Asia-Pacific au avut o evoluție mixtă, vineri, pe fondul celor mai recente date privind inflația din SUA, la fel ca și acțiunile din SUA, deși S&P 500 era în scădere până la sfârșitul tranzacțiilor în Europa.

Electromagnetica, care livrează și stații de încărcare a automobilelor electrice, și-a înjumătățit profitul net semestrial CITEȘTE ȘI Electromagnetica, care livrează și stații de încărcare a automobilelor electrice, și-a înjumătățit profitul net semestrial

Aceste evoluții vin după ce indicele prețurilor de consum din SUA a crescut în iulie cu 3,2% față de un an în urmă și cu 0,2% față de luna anterioară, au arătat joi datele Biroului de Statistică a Muncii, care au fost ușor sub așteptări.

Cu toate acestea, datele de vineri privind inflația din SUA au complicat imaginea, indicele prețurilor de producător crescând în iulie cu 0,3% față de luna precedentă, peste așteptări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
europene
scădere
închidere
sua
companii
rezultate
inflație