Bursele europene au închis în scădere; randamentul obligațiunilor germane de referință a atins maximul ultimilor 12 ani

Bursele europene au închis în scădere; randamentul obligațiunilor germane de referință a atins maximul ultimilor 12 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Piețele bursiere europene au închis luni în scădere, în condițiile în care investitorii au reflectat asupra unui val de decizii ale băncilor centrale de săptămâna trecută și asupra perspectivei unor rate ale dobânzilor mai mari pentru mai mult timp, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile în declin cu 0,6%, bursele majore și aproape toate sectoarele  fiind în teritoriu negativ.

Voicu Oprean, Arobs: Dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro de la Bursă pentru extinderea și dezvoltarea firmei CITEȘTE ȘI Voicu Oprean, Arobs: Dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro de la Bursă pentru extinderea și dezvoltarea firmei

Acțiunile companiilor de călătorii și agrement au condus pierderile, cu o scădere de 3%, urmate de sectorul bunurilor de uz casnic, cu un declin de 2%, scrie News.ro.

Banca Angliei și Banca Națională Elvețiană au optat să întrerupă ciclurile de majorare a ratelor dobânzilor, săptămâna trecută, spre deosebire de ”creșterea ușoară” realizată de Banca Centrală Europeană pe 14 septembrie.

Cele mai recente decizii privind ratele dobânzilor au arătat că ”toate băncile centrale se confruntă cu aceeași triplă dilemă: cum să echilibrăm încetinirea economică, inflația încă prea mare și impactul întârziat al creșterilor fără precedent ale ratelor dobânzilor”,  a declarat pentru CNBC Carsten Brzeski, director pentru macroeconomie la banca olandeză ING.

În Germania, randamentul obligațiunilor pe termen de 10 ani, de referință, a urcat până la cel mai ridicat nivel din 2011, potrivit datelor Reuters, pe fondul unui avans larg al randamentelor din zona euro.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,98%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,85%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,78%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 0,68%, ăn timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a coborât cu 1,22%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni