Bursele europene au recuperat declinul de miercuri după ce Trump și-a temperat afirmațiile legate de bombardarea Siriei

Bursele europene au recuperat declinul de miercuri după ce Trump și-a temperat afirmațiile legate de bombardarea Siriei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 apr 2018

Acțiunile europene au revenit pe creștere joi după ce temerile investitorilor legate de bombardarea Siriei de către SUA au fost, cel puțin pentru moment, temperate de noi comentarii pe Twitter din partea președintelui american Donald Trump.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat ședința de astăzi cu un avans de 0,7%, la peste 378 puncte, recuperând integral declinul din ședința de ieri. Bursele europene au început tranzacțiile de astăzi în teritoriu negativ, dar au trecut "pe verde" în urma unor noi afirmații din partea lui Trump.

"Nu am spus niciodată când va avea loc un atac asupra Siriei. Ar putea fi foarte curând sau deloc curând! În orice caz, SUA, sub administrația mea, a făcut o treabă grozavă în înlăturarea ISIS din regiune. Unde este <Mulțumesc America?>", a scris Trump pe Twitter.

Acțiunile Electrica au acaparat interesul investitorilor. Peste jumătate din rulajul de la BVB a fost reprezentat de tranzacțiile pe acest emitent CITEȘTE ȘI Acțiunile Electrica au acaparat interesul investitorilor. Peste jumătate din rulajul de la BVB a fost reprezentat de tranzacțiile pe acest emitent

Precizările lui Trump vin după ce afirmațiile mult mai dure făcute ieri au creat panică pe burse. Președintele american a amenințat că va bombarda Siria în replică la un presupus atac cu arme chimice al forțelor guvernamentale siriene.

”Rusia se angajează să doboare orice rachete trase către Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumos, noi și «inteligente»! Voi nu ar trebui să fiți parteneri cu un Animal Ucigător cu Gaz care-și omoară poporul și se bucură de asta!”, scria, ieri, șeful statului american.

Pe lângă acest avertisment adresat Rusiei, Trump a criticat dur Moscova din cauza faptului că-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad.

Avansul de astăzi pe bursele europene este susținut și de minuta ședinței Băncii Centrale Europene (BCE) din martie, care scoate la iveală înrijorările instituției legate de un posibil război comercial și aprecierea euro. Aceste temeri sugerează că BCE va fi prudentă în privința retragerii stimulilor monetari.
viewscnt
Afla mai multe despre
sua
burse
trump
sitia
stoxx 600
actiuni
bce