Bursele europene au scăzut accentuat, după datele peste așteptări privind crearea de locuri de muncă în SUA

Bursele europene au scăzut accentuat, după datele peste așteptări privind crearea de locuri de muncă în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Bursele europene au scăzut accentuat, joi, în timp ce traderii au digerat noile date economice din Statele Unite, care au arătat o piață a muncii solidă, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 2,5%. Toate sectoarele și bursele majore au terminat în teritoriu negativ, scrie News.ro.

CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu

Pierderile au fost conduse de acțiunile companiilor din sectorul călătoriilor și agrementului, cu o scădere de 4%, urmate de acțiunile companiilor de retail, care au scăzut cu 3,7%.

În SUA, datele puternice privind locurile de muncă au determinat o creștere a randamentelor titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani de peste 4% și au sugerat că se prefigurează o nouă înăsprire a politicii monetare a Rezervei Federale.

Oficialii Rezervei Federale din SUA au dezvăluit miercuri că este probabilă o înăsprire suplimentară a politicii monetare, dar într-un ritm mai lent, minutele aratând că banca centrală a fost împărțită cu privire la decizia sa de a întrerupe majorările dobânzilor în iunie.

Piețele din Asia-Pacific au înregistrat pierderi puternice în urma știrilor Fed, în timp ce acțiunile din SUA au scăzut puternic la rândul lor, pe măsură ce temerile privind dobânzile s-au intensificat.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 2,57%, CAC 40 al bursei din Paris cu 3,13%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 2,17%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni