BVB începe săptămână “pe verde”, la un nou maxim post-criză

BVB începe săptămână “pe verde”, la un nou maxim post-criză
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2019

Bursa de la București a început săptămâna într-o notă pozitivă, cu aprecieri pentru majoritatea indicilor, în pofida unui climat de aversiune la risc în piețele externe, declanșat de comentariile președintelui SUA pe tema negocierilor comerciale cu China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarațiile lui Donald Trump privind progresele, sau, mai degrabă, lipsa progreselor în discuțiile cu China au frânat entuziasmul investitorilor, bursele globale consemnând scăderi în prima ședință a săptămânii. După noi recorduri istorice atinse vineri, indicii principali de la New York au deschis sesiunea bursieră de astăzi cu deprecieri de până la 0,40%, în contextul în care Trump a infirmat informațiile referitoare la un eventual acord pe tema ridicării tarifelor vamale pentru importurile chineze.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a închis pe minus cu 0,02%, tras în jos de bursele de la Frankfurt (-0,23%), Londra (-0,42%) și Milano (-0,19%).

Conferința Profit.ro – Sergiu Manea, BCR: Cerințele de capital și reglementările de risc pun în inferioritate băncile europene CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro – Sergiu Manea, BCR: Cerințele de capital și reglementările de risc pun în inferioritate băncile europene

În contrast, indicii principali de la București au avansat ușor, dar pe un rulaj în scădere. Indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 0,32%, iar indicele reprezentativ BET a avut o evoluție similară și a urcat până la 9.720,79 de puncte, un nou nivel maxim după criza financiar-economică din 2009.

Volumele au continuat să se micșoreze însă, pentru a patra sesiune consecutivă, schimburile cu acțiuni însumând mai puțin de 23 milioane de lei (4,77 milioane euro). Banca Transilvania (TLV) a asigurat peste 40% (9,46 milioane de lei) din rulajul zilei, fiind urmată în topul emitenților de Romgaz (SNG) și BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cu transferuri de 4,36 milioane și, respectiv, 3,05 milioane de lei.

Cele trei acțiuni au închis toate “pe verde”: +0,62% pentru Banca Transilvania, +0,13% pentru Romgaz și +1,11% pentru titlurile BRD.

În pofida unui avans de 0,85% și a unui rulaj de 1,65 milioane de lei la nivelul acțiunilor Fondului Proprietatea (FP), indicele BET-FI a coborât cu 0,29%, în condițiile în care toate cele cinci SIF, care formează restul constituenților, au înregistrat scăderi.

BET-NG, indicele sectorului energetic, a închis cu un declin de 0,10%, pe fondul corecției puternice a titlurilor Nuclearelectrica (SNN). Acțiunile companiei s-au depreciat cu 2,78%, până la 14 lei/unitate, pe al cincilea rulaj al zilei, de 1,3 milioane de lei.

Piețele de capital din regiune au avut închideri mixte: -0,93% pentru indicele BUX de la Budapesta, -0,74% pentru indicele WIG20 de la Varșovia și +0,65% pentru indicele PX de la Praga.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa bucuresti
actiuni
maxim post criza
donald trump
razboi comercial sua china