Conferința Profit.ro – Sergiu Manea, BCR: E nevoie de un nou standard de consultare între autorități și sectorul privat

Conferința Profit.ro – Sergiu Manea, BCR: E nevoie de un nou standard de consultare între autorități și sectorul privat
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2019

Este nevoie de un nou standard de consultare între autoritățile de reglementare și sectorul privat, întrucât aspirațiile comune înspre norme mai bune pot fi atinse numai prin dialog, a declarat directorul general al BCR, Sergiu Manea, la conferința Profit.ro, alături de reputatul economist Nouriel Roubini și de cei mai mari șefi de bănci din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conferința este organizată cu sprijinul Apa Nova, Bursa de Valori București, MET Romania Energy, SARTRO, Sensodays, Digi.

"Autoritățile de reglementare trebuie să comunice ceea ce vor să obțină  și să se consulte cu publicul și cu sectorul privat, pentru a vedea împreună, prin dezbatere și dialog, cum poate fi atinsă această aspirație. Așa că, devreme ce și în România ne aflăm în fața unui nou ciclu, poate că este momentul să construim acest dialog ca un nou standard de consultare", a spus Manea, la conferința Profit.ro "Starea economiei mondiale la 11 ani de la criza economică. Suntem pregătiți pentru o nouă recesiune?".

El a adăugat că jucătorii cei mai "disruptivi" din sectorul financiar, companiile fintech, sunt foarte buni la a interpreta și la a se adapta la modificarea comportamentului consumatorilor.

"Băncile, pentru a rămâne relevante pe termen mediu și lung, va trebui să ne ridicăm la înălțimea provocării reprezentate de modificarea așteptărilor consumatorilor. Cred cu tăie că businessul nostru rămâne un business făcut pentru oameni, cu oameni, dar facilitat de tehnologie. A face bankingul mai ușor, mai transparent, mai prietenos cu consumatorii este una dintre aspirațiile-cheie ale sectorului bancar și cred că tehnologia ne va ajuta în această privință, cu condiția să avem puse la punct standardele de angajament și interacțiune care sunt acum setate de către companiile fintech", a punctat șeful BCR.    

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu manea bcr
nouriel roubini
companii fintech
autoritati de reglementare