BVB, nou maxim istoric. Tranzacție de tip deal cu acțiunile Băncii Transilvania

BVB, nou maxim istoric. Tranzacție de tip deal cu acțiunile Băncii Transilvania
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mai 2021

Bursa de la București (BVB) a urcat marți, prima ședință de tranzacționare după mini-vacanța de Paște, la un nou maxim istoric. Evoluția de la București a contrastat cu cea de pe burse europene, indicele paneuropean având o ședință roșie, cu un minus de 1,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele reprezentativ BET a depășit reperul de 11.400 de puncte, urcând cu 1,06%, la 11.462,3 puncte. Indicele compozit BET Plus a crescut cu 1,04%, la 1.715,4 puncte.

Tranzacțiile cu certificate CO2 la Bursa Română de Mărfuri au explodat CITEȘTE ȘI Tranzacțiile cu certificate CO2 la Bursa Română de Mărfuri au explodat

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 56,07 milioane lei (11,38 milioane euro).

Pe segmentul principal, tranzacțiile au însumat 51.62 milioane lei, din care 32,3 milioane lei, cu titluri Banca Transilvania (TLV). Astfel, TLV  a generat aproape 63% din rulajul pieței principale. Acțiunile Băncii Transilvania au încheiat ședința în urcare cu 2,41%.

Totodată, pe piața Deals a fost încheiată o tranzacție cu 2.324.650 acțiuni TLV, în valoare de 5,95 miloane lei.

Indicele sectorului energetic, BET-NG, a crescut cu 0,3%. OMV Petrom (SNP), emitentul cu cea mai mare pondere în indicele BET-NG, a închis ședința în creștere cu 1,13%. SNP a fost, totodată, emitentul de pe poziția a doua, după TLV, în funcție de volumul tranzacțiilor de pe segmentul principal. Tranzacțiile cu SNP au totalizat 3,52 milioane lei.

BET-FI a urcat cu 0,85%.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
bet
stoxx 600
rulaj
banca transilvania
omv
bvb maxim
record bet
bursa record
maxim istoric
deal
tranzactie tlv