Charles Schwab declanșează concedieri

Charles Schwab declanșează concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Compania Charles Schwab va reduce cu 5-6% din forța de muncă, ceea ce se traduce într-un număr de 2.000 de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania de servicii financiare, cu active în portofoliu de peste 7 trilioane dolari, a argumentat că disponibilizările sunt necesare pentru a asigura competitivitatea și eficiența viitoare a companiei.

Reducerile vor avea un impact asupra rolurilor care nu sunt direct implicate în serviciile clienților.

ULTIMA ORĂ FOTO Cel mai vechi membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, fost ministru și secretar de stat - CEO al companiei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Cel mai vechi membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, fost ministru și secretar de stat - CEO al companiei

În plus, compania își va revizui locațiile birourilor și își va simplifica operațiunile ca parte a măsurilor de reducere a costurilor.

Reducerile de locuri de muncă sunt anunțate într-un moment în care industria serviciilor financiare se confruntă cu probleme precum creșterea ratelor dobânzilor, presiunile inflaționiste și războiul dintre Ucraina și Rusia.

În 2019, Charles Schwab a convenit preluarea TD Ameritrade Holding, într-o tranzacție în acțiuni evaluată la 26 de miliarde de dolari, creând o companie americană de brokeraj uriașă, pe o viață răvășită de războaiele de prețuri.

Achiziția a fost prezentată ca transformând industria brokerajului destinată persoanelor fizice, creând o companie cu active de 5.000 de miliarde de dolari, ceea ce va exercita presiuni asupra companiilor concurente mai mici să se consolideze.

INEDIT Cel mai lichid instrument financiar de la BVB – un produs structurat CITEȘTE ȘI INEDIT Cel mai lichid instrument financiar de la BVB – un produs structurat

La acel moment, Schwab a devenit prin companie de brokeraj importantă care a eliminat comisioanele, măsură urmată de alte companii, între care Fidelity Investments, E*Trade Financial și TD Ameritrade.

viewscnt
Afla mai multe despre
charles schwab
td ameritrade