Câștig pentru Mircea Lucescu. Acțiunile companiei unde este acționar explodează la bursă

Câștig pentru Mircea Lucescu. Acțiunile companiei unde este acționar explodează la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 nov 2023

În contextul unei raportări financiare care indică trecerea pe profit la 9 luni, titlurile companiei Romradiatoare sar pentru a 3-a zi consecutivă cu 30% pe piața AeRO de la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

Explozie de preț pentru acțiunile companiei Romradiatoare Brașov (RRD), ce adunce creștere majoră de valoare pentru acționarul majoritar Transilvania Investments Alliance (TRANSI) ,care are pachetul de control de 76,51% din titluri, dar și pentru cunoscutul antrenor de forbal Mircea Lucescu, care are o participație de 16,50% din acțiuni.

Titlurile companiei, având 63,9% din cifra sa de afaceri asigurată din exporturi și din livrările pentru țările din Uniunea Europeană, au un salt de aporape 30% pe piața AeRO a Bursei de Valori București, fiind la a 3-a sesiune consecutivă cu o dinamică similară

EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro

Impulsul a adus titlurile la prețul de 1,01 lei/acțiune, care ar situa capitalizarea de piață a Romradiatoare la 15,15 milioane lei (3,06 milioane euro). Remarcabil, la ultima cotație din vară, de 0,4620 lei/acțiune, valoarea companiei era de numai 6,93 milioane lei.

Saltul în evaluare este de 8,22 milioane lei de la o zi la alta și fotografia de moment indică o creștere de valoare cu 1,35 milioane lei a pachetului deținut de Lucescu, în prezent antrenor la Dinamico Kiev, la 2,50 milioane lei, de la 1,14 milioane lei, cât ar fi fost marcarea la pioață din vară.

VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie CITEȘTE ȘI VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie

Romradiatoare a publicat raportarea financiară, care indică o trrecere pe profit a companiei, cu un rezultat net de aproximativ 834.000 de lei la 9 luni, față de pierderea de 1,48 milioane lei consemnată în primele 3 trimestre din 2022.

Este o performanță obținută în contextul unei majorări cu 15,62% a cifrei de afaceri, la 23,42 milioane lei, de la 20,26 milioane lei. Chiar dacă veniturile sunt cu o treuime sub cele bugetate, proftabilitatea este peste așteptări. Nerealizarea din buget este pusă de companie pe seama neînceperii producției pe un segment de activitate, blocaj care ar urma să nu se deschidă până la finalul anului.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
romradiatoare
mircea lucescu
bvb
bursa
transilvania investments