Mega tranzacție pe piața de brokeraj: Charles Schwab cumpără TD Ameritrade, într-o tranzacție evaluată la 26 de miliarde de dolari

Mega tranzacție pe piața de brokeraj: Charles Schwab cumpără TD Ameritrade, într-o tranzacție evaluată la 26 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2019

Compania Charles Schwab a convenit luni preluarea TD Ameritrade Holding, într-o tranzacție în acțiuni evaluată la 26 de miliarde de dolari, creând o companie americană de brokeraj uriașă, pe o viață răvășită de războaiele de prețuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția va transforma industria brokerajului destinată persoanelor fizice, creând o companie cu active de 5.000 de miliarde de dolari, ceea ce va exercita presiuni asupra companiilor concurente mai mici să se consolideze, scrie News.ro.

Afacerile de brokeraj cu discount sunt presate de apariția unor startup-uri care câștigă cotă de piață prin eliminarea comisioanelor pentru tranzacțiile cu acțiuni.

Ministerul Finanțelor a împrumutat, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor a împrumutat, luni, 1,051 de miliarde de lei de la bănci

Luna trecută, Schwab a devenit prin companie de brokeraj importantă care a eliminat comisioanele, măsură urmată de alte companii, între care Fidelity Investments, E*Trade Financial și TD Ameritrade.

“Într-o lume cu comisioane redusă sau fără comisioane... presiunile vor fi asupra altor companii, pentru a încerca să țină pasul sau să se extindă la rândul lor”, a declarat un economist al Bankrate.com, Mark Hamrick.

Acordul va oferi Schwab un avantaj în războiul prețurilor, dar analiști și experți antitrust afirmă că fuziunea va fi analizată atent de autoritățile de reglementare, chiar dacă ar putea fi aprobată.

”Industria de profil va continua să aibă jucători mari și nu credem că acest lucru va deturna un acord”, a spus Stephen Biggar, director pentru cercetarea instituțiilor financiare la firma Argus Research.

Tranzacția ar urmă să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
charles schwab
td ameritrade