China a interzis tranzacțiile și minarea de criptomonede

China a interzis tranzacțiile și minarea de criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2021

Cele mai puternice agenții de reglementare din China au interzis toate tranzacțiile și minarea de croptomonede, determinând scăderea bitcoin și a altor monede majore, precum și a acțiunilor care au legătură cu cripto și tehnologia blockchain.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ieri, după primele măsuri, bitcoin a căzut.

Zece agenții, între care banca centrală și autoritățile de reglementare a sectorului financiar, a pieței de capital și a pieței valutare s-au angajat să colaboreze pentru a scoate la iveală activitățile ilegale cu criptomonede, fiind pentru prima dacă când autoritățile de supraveghere di nbeijing și-au unit forțele pentru a interzice în mod explicit toate activitățile legate de criptomonede, relatează News.ro.

Indicele BET revine foarte aproape de maximul istoric. Volumele se ameliorează semnificativ CITEȘTE ȘI Indicele BET revine foarte aproape de maximul istoric. Volumele se ameliorează semnificativ

În luna mai, China a interzis instituțiilor financiare și companiilor de plăți să ofere servicii legate de tranzacțiile cu criptomonede. Decizii similare au mai fost luate în 2013 și 2017.

Reluarea acestor interdicții scoate în evidență dificultățile de a bloca lacunele legislative și de a ide ntifica tranzacțiile cu bitcoin, deși bpncile și firmele de plăți afirmă că susșin aceste eforturi.

Declarația de vineri este cea mai detaliată și extinsă publicată până acum de principalele autorități de reglementare din țară, subliniind angajamentul Beijingului de a sufoca piața criptografică chineză.

Temerile legate de prăbușirea Evergrande se amplifică din nou, după ce compania nu ar fi reușit să plătească dobânzi de 83 milioane dolari. Acțiunile gigantului chinez au pierdut circa 11% în ultima ședință a săptămânii CITEȘTE ȘI Temerile legate de prăbușirea Evergrande se amplifică din nou, după ce compania nu ar fi reușit să plătească dobânzi de 83 milioane dolari. Acțiunile gigantului chinez au pierdut circa 11% în ultima ședință a săptămânii

"În istoria reglementării pieței criptografice din China, acesta este cel mai direct și mai cuprinzător cadru de reglementare care implică cel mai mare număr de ministere", a spus Winston Ma, profesor adjunct al Facultății de Drept din NYU.

Mișcarea are loc pe fondul măsurilor restrictive luate la nivel global împotriva criptomonedelorpe fondul îngrijorării guvernelor din Asia și Statele Unite că monedele digitale private, extrem de volatile, le-ar putea submina controlul asupra sistemelor financiare și monetare, ar putea crește riscul sistemic, promova criminalitatea financiară și afecta investitorii.

De asemenea, autoritățileîși fac griji că ”minarea”, procesul de calcul care consumă multă energie prin care sunt create bitcoin și alte monede, dăunează obiectivelor globale de mediu.

CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Libra Internet Bank a venit cu o nouă serie, masivă, de obligațiuni la bursă

Agențiile guvernamentale chineze și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea că speculațiile cu criptomonede ar putea perturba ordinea economică și financiară a țării, una dintre prioritățile de top ale Beijingului.

Analiștii spun că China vede, de asemenea, criptomonedele ca pe o amenințare la adresa yuanului digital, care se află într-un stadiu pilot avansat.

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 9%, iar ulterior a recuperat din pierderi, fiind tranzacționat în declin cu 6,6% la 41,937 dolari pe unitate. Alte monede mai mici au scăzut la rândul lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
china
interzice
scadere
bitcoin