Cotația barilului de petrol a scăzut la cel mai redus nivel din martie 1999, zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină și combustibil pentru avion stau degeaba

Cotația barilului de petrol a scăzut la cel mai redus nivel din martie 1999, zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină și combustibil pentru avion stau degeaba
scris 20 apr 2020

Cotația barilului de petrol a scăzut luni cu aproximativ 20%, ajungând la cel mai redus nivel din martie 1999, deoarece pandemia de coronavirus (Covid-19) a sporit incertitudinile privind piața globală și a redus cererea pentru combustibili, iar depozitele terestre au ajuns la limită, transmit Xinhua și Reuters.

Zeci de tancuri petroliere umplute cu benzină și combustibil pentru avion sunt ancorate în apropiere de marile hub-uri pentru depozitarea produselor petroliere din Europa, neputând să își descarce încărcătura deoarece facilitățile terestre de depozitare sunt la capacitate maximă, pe fondul prăbușirii cererii ca urmare a crizei coronavirusului, arată Agerpres.

Conform calculelor Reuters, o cantitate de aproape un milion de tone de produse rafinate este în prezent stocată în aproximativ 30 de tancuri petroliere ancorate în apropierea coastelor Europei.

ULTIMA ORĂ Guvernul interzice majorarea prețurilor la electricitate, gaze, carburanți. Facilități introduse pentru persoanele în vârstă. Autoritățile vor monta aparate cu substanțe dezinfectante în toate blocurile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul interzice majorarea prețurilor la electricitate, gaze, carburanți. Facilități introduse pentru persoanele în vârstă. Autoritățile vor monta aparate cu substanțe dezinfectante în toate blocurile

La New York, cotația barilului de țiței american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna mai a scăzut cu 3,40 dolari, sau 18,6%, până la 14,87 dolari. La un moment dat, cotația înregistra un declin de 21%, la 14,47 dolari, cel mai redus nivel din martie 1999.

La bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna iunie a scăzut luni cu 0,25 dolari, la 27,83 dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
oetrol
baril