Creștere anuală de 32,1% în activele fondurilor de pensii private obligatori

Creștere anuală de 32,1% în activele fondurilor de pensii private obligatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2023

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 117,18 miliarde lei, la finalul lunii septembrie, în creștere cu 32,1% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2022, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Investițiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat într-un procent de 93% în active românești, majoritatea fiind denominate în lei. O mare parte a instrumentelor românești sunt reprezentate de titluri de stat sau acțiuni listate la BVB", se menționează în raportul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, contribuțiile încasate în luna septembrie au fost în valoare de 1,07 miliarde de lei, în timp ce contribuția medie a fost 266 de lei.

Acord final privind Bugetul UE 2024. Consiliul Uniunii a renunțat la tăierile bugetare și crește alocările în domenii-cheie CITEȘTE ȘI Acord final privind Bugetul UE 2024. Consiliul Uniunii a renunțat la tăierile bugetare și crește alocările în domenii-cheie

La finalul lunii septembrie, titlurile de stat dețineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 75,507 miliarde de lei, respectiv 64,4%. Pe locul doi se aflau acțiunile, cu 27,268 miliarde de lei (23,3%), iar pe poziția a treia obligațiunile corporative, cu 5,964 miliarde de lei (5,1% din total active).

Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.089.360 milioane de participanți în septembrie 2023.

În cadrul Pilonului II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN și Vital.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii private obligatorii
active
pilonul 2