Debut ezitant de săptămână la BVB

Debut ezitant de săptămână la BVB

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 feb 2023

Indicii principali și cele mai tranzacționate acțiuni au avut închideri divergente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După sesiunea de vânzări destul de agresive de pe bursele dezvoltate de vinerea trecută, investitorii au revenit la tranzacționare cu gândul de a amenda o parte din excesul care a apăsat cu peste 1% cei maiimportanți indici din lume. Rezultatul este o sesiune pozitivă în care excelează din nou indicele DAX40 din Germania care intraday a revenit și în zona de 15.450 de puncte, cu peste 250 de puncte față de minimul impulsului descendent de la finalul săptămânii precedente.

Bursa locală a fost slab conectată acestui raliu după cum a reacționat slab și la mișcarea negativă de vineri. Un amestec de prudență și apatie domină piața de capital românească. Aceasta nu a fost activată nici de povestea locală. Titlurile Millenium Insurance Broker (MIB), listate pe piața AeRO, au adunat schimburi de doar aproximativ 55.000 de lei la prima zi de prezență în ringul bursier.

Distribuitorul de materiale de construcții SIPEX – la cel mai bun an din istoria de un sfert de veac CITEȘTE ȘI Distribuitorul de materiale de construcții SIPEX – la cel mai bun an din istoria de un sfert de veac

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 24,91 milioane lei (5,06 milioane euro), inclusiv prin aportul unor transferuri speciale în piața deal cu acțiuni ale celor 2 emitenți care au fost protagoniști și în piața reglementată unde au avut evoluții divergente: +0,10%, până la prețul de 19,66 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat tranzacții de 6,01 milioane lei și -0,84%, până la prețul de 0,4750 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au însumat schimburi de 4,27 milioane lei.

Lipsa de hotătâre s-a văzut și la nivelul indicilor, udne, de asemenea, deviațiile au fost mici față de nivelurile de referință de vineri și mișcările de sens contrar: -0,15% pentru indicele compozit BET-XT, -0,34% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 50.459,15 de puncte, +0,41% pentru indicele energetic BET-NG și -0,13% pentru indicele reprezentativ BET, care la nivelul de 12.323,74 de puncte este la cea de-a 29-a sesiune consecutivă în care a avut o oscilație mai mică de 1% față de referință.

Debut ezitant de săptămână la BVB

Volume apropiate de reperul de 1 milion de lei am mai consemnat pe 4 simboluri care au avut închideri în oglindă: +0,11%, până la prețul de 43,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +3,75%, până la prețul de 24,90 lei/acțiune, pentru titlurile Transelectrica (TEL), -0,24%, până la prețul de 2,1100 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) și -2,91%, până la prețul de 18,04 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
transelectrica
nuclearelectrica