Deutsche Telekom își suplimentează participația deținută la OTE cumpărând alte 5% din acțiunile operatorului elen

Deutsche Telekom își suplimentează participația deținută la OTE cumpărând alte 5% din acțiunile operatorului elen
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2018

Deutsche Telekom își suplimentează participația deținută la grupul OTE, proprietarul Telekom Romania, prin achiziția unui pachet de 5% din acțiunile companiei care este cel mai mare operator de telecomunicații din Grecia, pentru 282 de milioane de euro transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția are loc după ce o licitație organizată pentru vânzarea acțiunilor OTE nu a atras niciun ofertant, scrie News.ro

Compania OTE, fost monopol național în Grecia, este deținută în proporție de 45% de grupul german Deutsche Telekom.

Statul elen a invitat Deutsche Telekom să își exercite dreptul de  a cumpăra noi acțiuni la OTE, în urma eșecului licitației organizate luna trecută, în cadrul programului internațional de salvare a Greciei.

DOCUMENT Contractele de leasing nu vor mai fi titluri executorii. Senatul aduce modificări și mai dure: consumatorii datornici vor putea vinde bunul luat în leasing deși nu sunt proprietari CITEȘTE ȘI DOCUMENT Contractele de leasing nu vor mai fi titluri executorii. Senatul aduce modificări și mai dure: consumatorii datornici vor putea vinde bunul luat în leasing deși nu sunt proprietari

În urma informației, publicată de Agenția Elenă pentru Privatizare, acțiunile OTE sunt în creștere, miercuri, cu 2%, evoluție mai bună decât a indicelui general al bursei din Atena.

Privatizările au reprezentant un element central al programelor internaționale de salvare a Greciei, începând din 2010, dar au atras în țară numai 4,7 miliarde de euro, cu mult sub ținta inițială de 50 de miliarde de euro, din cauza birocrației și a opoziției politice.

Guvernul elen vrea să obțină în acest an 2 miliarde de euro prin vânzarea unor participații la rafinării petroliere și companii de utilități în domeniul apei și cel al energiei.

În bugetul din acest an era prevăzută o sumă de 250 de milioane de euro pentru participația de 5% la OTE.

Grupul OTE este acționarul majoritar al Telekom Romania Communications, prin OTE International, cu o deținere de 54,01%. Statul român are în proprietate 44.99% din acțiuni.

Operatorul de telefonie fixă deține un pachet de acțiuni reprezentând 30% din capitalul social al fostului Cosmote, restul titlurilor revenind OTE, prin Cosmote Mobile Communications.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
ote