Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia

Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 oct 2023

Subsidiara din Spania a Digi Communications, Digi Spain Telecom, a finalizat prima fază a investiției de 300 milioane euro pe care o derulează în parteneriat cu fondurile abrdn, având ca obiect finanțarea dezvoltarii unei rețele de fibră optică, cu scopul de a acoperi până la 2,5 milioane locuințe deservite în provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga și Sevilla, din Andaluzia, în sudul Spaniei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această prima investiție vizează 1,35 milioane de locuințe deservite, în timp ce dezvoltarea întregii rețele va avea loc gradual, pe parcursul a aproximativ 3 ani, și va viza alte 1,15 milioane de locuințe, implicând o investiție totală de până la 300 milioane euro.

Investiția totală va fi suportată în mod egal de către Digi Spania și arbdn plc, putând implica și potențiale investiții bancare, conform înțelegerii inițiale, semnate la mijlocul lunii martie.

Titlurile de stat nou-emise în programul Fildelis intră la tranzacționare. De ce participarea s-a redus la jumătate și ce așteaptă investitorii CITEȘTE ȘI Titlurile de stat nou-emise în programul Fildelis intră la tranzacționare. De ce participarea s-a redus la jumătate și ce așteaptă investitorii

Tranzactia a fost încheiată cu Aberdeen Standard Core Infrastructure III SC Sp., un fond administrat de abrdn, care în prezent desfășoară activități de colectare de fonduri și efectuare de investiții în infrastructura pan-Europeană în piața medie, finalizarea tranzacției fiind supusă îndeplinirii anumitor condiții.

Digi Communications, companie înregistrată în Olanda care în România controlează operatorul RCS&RDS, este listată la cota BVB din primăvara anului 2017 unde, la ultimul preț de închidere de 36,40 lei/acțiune, are o capitalizare bursieră de 3m64 miliarde lei (735,74 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa
spania
abrdn