Digi îi invită pe acționari să voteze un dividend cu randament net de 2% la AGA... în Olanda

Digi îi invită pe acționari să voteze un dividend cu randament net de 2% la AGA... în Olanda
scris 20 mar 2019

Compania Digi Communications propune un dividend brut de 0,50 lei/acțiune. Votul va fi exprimat într-o AGA programată pentru 30 aprilie, lângă Aeroportul din Amsterdam.

Deși nu a promis la listare că va acorda dividende, Digi Communications (DIGI), compania care controlează operatorul telecom RCS&RDS, va distribui către acționari în acest an 50 milioane lei, reprezentând aproape jumătate din profitul net de 21,40 milioane euro obținut anul trecut, conform raportării financiare preliminare.

Este propunerea care figurează pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor programată pentru data de 30 aprilie. Investitorii de pe bursă trebuie să mizeze pe acționariatul majoritar al companiei, deținător de acțiuni de clasă „A”, semnificația la vot a titlurilor de clasă „B”, disponibile la trtanzacționare la cota Bursei de Valori București fiind redusă. Chiar și așa, acționarii de portofoliu ar trebui să-și asume costuri pentru o participare la AGA. Aceasta se va desfășura, pentru emitentul entitate de drept înregistrată în Olanda, la hotelul Crowne Plaza Schiphol, din zona Aeroportului din Amsterdam.

Conducerea companiei propune distribuirea unui dividend brut de 0,50 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă de 24,20 lei/acțiune, poartă un randament de 1,96%. Pentru investitorii care au cumpărat acțiuni Digi în oferta publică de listare derulată în mai 2017 la prețul de 40,00 lei/acțiune, randamentul net este încă și mai „strivit”, de 1,19%.

EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producător român de telefoane mobile vine la Bursă și pune la bătaie până la un sfert din companie

Digi a listat săptămâna trecută pe bursa din Irlanda emisiunea de obligațiuni în valoare de 200 milioane euro, plasată cu succes către investitori în februarie. Compania anunțase inițial că vrea să atragă 125 milioane de euro prin obligațiuni corporative în zona high-yield, cu dobândă de 5% pentru scadența 2023, însă având în vedere interesul sporit a suplimentat oferta.

Digi îi invită pe acționari să voteze un dividend cu randament net de 2% la AGA... în Olanda

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
rcs&rds
bvb
bursa
dividende