După distribuția generoasă de anul trecut, TeraPlast Bistrița mai vine doar cu „firimituri” în contul ultimelor trimestre

După distribuția generoasă de anul trecut, TeraPlast Bistrița mai vine doar cu „firimituri” în contul ultimelor trimestre
scris 24 mar 2022

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast acordă un dividend cu randament net de 1,5%, după ce anul trecut a recompensat acționarii cu distribuții de cash și acțiuni gratuite în contul banilor încasați de vânzarea diviziilor de metale și tâmplărie.

Consiliul de Administrație al TeraPlast Bistrița (TRP) a convocat pentru data de 28 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând un vot asupra repartizărilor de profit. Astfel, suma de 32,68 milioane lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, reprezentând câștigul net afarent trimestrelor 2-4.

Dividendul brut cu dată a plății de 29 iulie este de 0,015 lei/acțiune și la ultimul preț de închidere, de 0,9090 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 1,57%.

IAR Brașov propune distribuirea a un sfert din profitul pe 2021 sub formă de dividende. Acțiunile scad la bursă CITEȘTE ȘI IAR Brașov propune distribuirea a un sfert din profitul pe 2021 sub formă de dividende. Acțiunile scad la bursă

Repartizarea este doar o parte mică a alocărilor de anul trecut, când societatea a acordat dividende în valoare de 226,61 milioane lei, respectiv un dividend de 0,1300 lei/acțiune, și a realizat și o operațiune de majorare de capital social în valoare de 43,58 milioane lei, închisă în septembrie, în contul căreia acționarii au primit acțiuni gratuite.

Sunt repartizări de cash excepționale după ce TeraPlast a încasat, în luna februarie a anului trecut, suma de 373 milioane lei în urma vânzării diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan, în baza unui contract semnat la jumătatea anului 2020. Un alt aport substanțiald de cash a venit din înstrăinarea către Dynamic Selling Group a diviziei de tâmplărie, operațiune de la începutul lui 2021.

Fondul de investiții META Trust, ultimul pas spre semnarea actelor pentru bursă. Sunt vizate și obligațiuni de până la 10 milioane euro CITEȘTE ȘI Fondul de investiții META Trust, ultimul pas spre semnarea actelor pentru bursă. Sunt vizate și obligațiuni de până la 10 milioane euro

În Adunnarea Generală Extraordinră a Acționarilor mai este programat un vot pentru aprobarea unui program de răscumpărări pentr un număr de 2,76 milioane acțiuni, acestea urmând să fie distribuite în cadrul unui „stock option plan” pentru bonificarea angajaților și a conducerii.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
kingspan
bvb
bursa
dividende
dynamic selling group