După un an 2020 încheiat pe profit, Alro revine cu rezultat negativ la T1. Acțiunile scad

După un an 2020 încheiat pe profit, Alro revine cu rezultat negativ la T1. Acțiunile scad
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mai 2021

Grupul Alro raportează pentrui primele 3 luni ale anului  un câștig pretaxare EBITDA de 33,55 milioane lei față de o pierdere de 30,63 milioane lei pe același indicator în perioada similară a anului trecut, însă la nivel net este în teritoriu negativ

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alro Slatina (ALR) a realizat la nivel de grup, în primul trimestru, venituri din contracte cu clienții de 743,95 milioane lei, în creștere cu 4,38% față de cele de 712,27 milioane lei din exercițiul financiar precedent. Este un rezultat obținut în contextul unor majorări cantitative pe segmentele aluminiului primar și aluminiului procesat de 4,39% și respectiv 3,70%. Compania oferă structura detaliată a vânzărilor în raportarea trimestrială.

După un an 2020 încheiat pe profit, Alro revine cu rezultat negativ la T1. Acțiunile scad

„În primele trei luni ale anului 2021 am asistat la o ușoară redresare a mediului de afaceri internațional, nivelul cererii intrând într-o tendință ascendentă, în timp ce prețul aluminiului a continuat să înregistreze cotații mai mari”, descrie climatul de business Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro.

Profitul net trimestrial al Oil Terminal crește cu peste 50% CITEȘTE ȘI Profitul net trimestrial al Oil Terminal crește cu peste 50%

Costurile cu producția vândută s-au redus cu 5,03%, astfel încât pierderea operațională EBIT a fost tăiată de aproape 9 ori, la 8,51 milioane lei, de la 74,56 milioane lei. La nivel net, grupul afișează o pierdere de 61,86 milioane lei, cu 43,77% mai mică decât cea de 110,02 milioane lei de la T12 2020.

La data de 31 martie, activele totale ale Alro erau de 2,61 miliarde lei, cu 0,76% mai mici decât cele de 2,63 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut, iar în același interval de raportare datoriile totale au crescut cu cu 2,60%, la 1,58 miliarde lei, de la 1,54 miliarde lei.
Compania a contractat la sfârșitul anului trecut o facilitate de credit de 150 milioane dolari de la un sindicat de bănci, reînnoire a unor înțelegeri rostogolite încă din anul 2015. Sunt bani accesați pentru derularea implementarea unor noi tehnologii.

„În primul trimestru al anului 2021 ne-am continuat programul de investiții pentru reducerea consumului de energie și a costurilor totale de producție, împreună cu implementarea planului nostru anti-criză de control al costurilor, care vizează creșterea economiilor și optimizarea operațiunilor”, spune Năstase. „Astfel, am atins nivelul de 100 de cuve de electroliză modernizate cu tehnologia AP12LE și acest proiect raportează deja consumuri specifice de energie mai mici decât estimările inițiale. Toate aceste măsuri ne-au ajutat să rămânem pe deplin operaționali și să ne menținem competitivitatea în ciuda acestor vremuri dificile cu care se confruntă economia mondială ”.

Afacere în creștere rapidă. Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut și de Oprah, atrage noi vedete și caută o evaluare de 10 miliarde dolari cu IPO în SUA CITEȘTE ȘI Afacere în creștere rapidă. Producătorul de lapte vegan Oatly, susținut și de Oprah, atrage noi vedete și caută o evaluare de 10 miliarde dolari cu IPO în SUA

După anunțarea rezultatelor, acțiunile au scăzut cu peste 5%.

Alro Slatina este listată la Bursa de Valori București unde în decembrie 2018 și-a majorat free-floatul după ce acționarii majoritari ruși, grupul Vimetco, ce este controlat de miliardarul Vitali Matchitski, au vândut 33,7% din titluri, cumpărători principali fiind fondatorii retailerului de materiale de construcții Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, ce au achiziționat 23,16% din acțiunile companiei pentru 495,99 milioane lei (106,44 milioane euro). Fondurile de pensii administrate NN au raportat, de asemenea, depășirea reperului unei dețineri de 5% din acțiuni.

La ultimul preț de închidere, de 2,6100 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 2,34 miliarde lei (474,98 milioane euro), însă reacția la raportarea financiară trimestrială a fost negativă, iar la debut titlurile companiei au suferit un recul chiar și de 7,32%, până la prețul de 3,04 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
dedeman
bvb
bursa
dedeman
dragos paval