Erste a cumpărat 2,3% din acțiunile operatorului bursei de la Budapesta

Erste a cumpărat 2,3% din acțiunile operatorului bursei de la Budapesta
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 mai 2016

Subsidiara din Ungaria a grupului austriac bancar Erste a cumpărat un pachet reprezentând 2,3% din acțiunile operatorului bursei din Budapesta de la divizia locală a băncii olandeze ING Bank, relatează MarketWatch. Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția Erste are loc în contextul în care guvernul Ungariei și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-au anunțat intenția de a cumpăra două pachete a câte 15% din acțiunile Erste Bank Hungary.

Acționarul majoritar al bursei de la Budapesta este Banca Națională a Ungariei. În noiembrie anul trecut, banca centrală a plătit 13,2 miliarde forinți (42 milioane euro) pentru achiziția unui pachet de 68,8% din acțiunile bursei, tranzacție în urma căreia deținerea băncii a ajuns la 75,8%.

Bursa de la Budapesta a raportat pentru 2015 venituri de 6,8 milioane euro, similar rezultatului raportat de BVB, de 6,83 milioane euro (30,83 milioane lei), și un profit net de 3,3 milioane euro, dublu comparativ cu un profit de circa 1,5 milioane euro (6,6 milioane lei) înregistrat de operatorul pieței de capital de la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa budapesta
erste
ungaria
actiuni
investitie