Ungaria va reduce taxa pe bănci cu 73,53 milioane de dolari în 2017

Ungaria va reduce taxa pe bănci cu 73,53 milioane de dolari în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2016

Ungaria va reduce suplimentar taxa pe bănci în 2017, conform proiectului legislativ înaintat de Guvern Parlamentului, marți seara, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Economiei, Mihaly Varga, a anunțat că Executivul va reduce taxele pentru întregul sector bancar cu 20 miliarde de forinți (73,53 milioane de dolari) în 2017.

Documentul arată că, de la 1 ianuarie 2017, modul de calcul al taxei se va modifica, astfel încât să includă totalul activelor din ultimii doi ani care au precedat anul fiscal curent. Până acum, era folosit ca referință pentru calcularea taxei nivelul din 2009 al activelor băncilor.

Potrivit propunerilor Executivului ungar, nivelul taxei pentru activele bancare mai mari de 50 de miliarde de forinți va fi redus de la 0,24% la 0,21%. În schimb, nivelul taxei pentru activele bancare de până la 50 de miliarde de forinți va rămâne nemodificat, la 0,15%.

Pentru majorarea veniturilor la buget, Executivul de la Budapesta a introdus în timpul crizei financiare o serie de taxe care afectează companiile active în diverse sectoare ale economiei. Taxa specială pe bănci, introdusă în 2010 în Ungaria, este cea mai ridicată din Europa.

Grupul OTP este cea mai mare bancă comercială din Ungaria, urmat de diviziile ungare ale băncilor austriece Raiffeisen și Erste, băncii belgiene KBC și băncilor italiene Unicredit și Intesa Sanpaolo. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
taxa banci