Evoluții mixte pe Wall Street în așteptarea datelor privind piața muncii

Evoluții mixte pe Wall Street în așteptarea datelor privind piața muncii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 aug 2022

Acțiunile americane au avut evoluții mixte joi, în așteptarea raportului de vineri privind ocuparea forței de muncă în luna iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 și Dow Jones s-au depreciat cu 0,1% și, respectiv, 0,3%, în timp ce indicele Nasdaq Composite a avansat cu 0,4%.

Analiștii estimează că economia SUA a creat 258.000 de locuri de muncă în iulie, comparativ cu 372.000 de locuri de muncă cu o lună în urmă. Ar fi cea mai mică creștere de după decembrie 2021.

Sesiune „verde” la bursă pe volume foarte mici CITEȘTE ȘI Sesiune „verde” la bursă pe volume foarte mici

“Investitorii vor aștepta să vadă dacă piața forței de muncă poate rezista la fel de bine ca în iunie campaniei Fed de majorare a ratei de politică monetară", a comentat Mike Loewengart, director pentru strategie de investiții la Morgan Stanley, citat de MarketWatch.

Brad McMillan, director de investiții la Commonwealth Financial Network, notează că o scădere sub 200.000 a numărului de noi locuri de muncă în iulie ar însemna că economia americană "s-a înrăutățit brusc și o recesiune va avea loc mai devreme sau mai târziu - iar acest lucru ar speria piețele".

"Dacă avem citiri în intervalul 200.000-300.000, acest lucru ar fi în concordanță cu datele de până acum din acest an și [evoluția] ar sprijini creșterea continuă", a precizat McMillan.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street