ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor a renunțat la intenția de a impozita veniturile din dobânzi la titluri de stat - surse Profit.ro

ULTIMA ORĂ Ministerul Finanțelor a renunțat la intenția de a impozita veniturile din dobânzi la titluri de stat - surse Profit.ro
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 7 sep 2023

Ministerul Finanțelor a renunțat la intenția de a impozita, cu 10%, veniturile din dobânzile la titlurile de stat, potrivit informațiilor Profit.ro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Impozitarea acestor venituri a apărut în cel mai recent draft cu măsuri fiscale pregătit de către Finanțe, informație prezentată duminică seara de către Profit.ro. 

EXCLUSIV DOCUMENT Inspectorii ANAF au plan de sume suplimentare pe care să le stabilească firmelor la controale. Nu fac planul, primesc notă mică CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Inspectorii ANAF au plan de sume suplimentare pe care să le stabilească firmelor la controale. Nu fac planul, primesc notă mică

Acum, însă, autoritățile au renunțat la această posibilă măsură în contextul în care, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat recent că ministerul avea încă în derulare o analiză privind impactul noului impozit asupra programelor de împrumut de la populație, Fidelis și Tezaur. De asemenea, ministrul a explicat că impozitarea s-ar fi aplicat doar pentru titlurile care ar fi urmat să fie emise după intrarea în vigoare a ordonanței cu măsuri fiscale.

De altfel, intenția de a introduce impozitul a fost criticată puternic în ultimele zile.

Ieri, Profit.ro a anunțat că Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare.

În prezent, veniturile din dobânzi la titluri de stat sunt scutite de impozit, spre deosebire, de exemplu, de dobânzile la depozite bancare. Impozitul ar fi urmat să fie reținut la sursă și în cazul titlurilor de stat.

Potrivit calculelor Profit.ro, statul a împrumutat de la populație în primele opt luni ale acestui an 12,5 miliarde de lei, reprezentând 9,4% din totalul împrumuturilor contractate.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
impozit
ministerul finanțelor
proiect