Fondul Proprietatea are în vedere distribuirea an de an de cash pentru acționari de minimum 0,05 lei/acțiune

Fondul Proprietatea are în vedere distribuirea an de an de cash pentru acționari de minimum 0,05 lei/acțiune
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 sep 2016

FP propune ca veniturile din dividende și dobânzi să fie distribuite integral către acționari în fiecare an. Societatea reia răscumpărările vizând achiziția a 10% din titlurile Fondului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) a convocat pentru 29 septembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru a aviza anularea a 712,17 milioane acțiuni achiziționate în programele de răscumpărare și reducerea în consecință a capitalului social la 8,56 milioane lei, de la 9,17 milioane lei.

Au terminat și o iau de la capăt. Pe locul 2 al ordinii de zi din convocatorul publicat astăzi pentru AGEA este menționată lansarea unui nou program de răscumpărări pentru titluri și titluri de interes având activ un suport acțiuni Fondul Proprietatea în valoare de până la 10% din capitalul subscris și vărsat. Programul va fi derulat, în limita disponibilităților necesare, într-o perioadă de 18 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, iar achizițiile vor fi la prețuri cuprinse între 0,2 lei/acțiune și 2,0 lei/acțiune.

Bursa românească, temerară abia când piețele externe ezită CITEȘTE ȘI Bursa românească, temerară abia când piețele externe ezită

Administratorul FP, compania americană Franklin Templeton, și-a reiterat, într-un document publicat, de asemenea, pe portalul BVB, angajamentul de a distribui cash accelerat către acționari. Astfel, în fiecare an, Fondul ar urma să distribuie cel puțin 0,05 lei/acțiune, reprezentând echivalenta cu 100% a veniturilor din divindende și dobânzile aferente lichidităților, mai puțin cheltuielile și impozitele, precum și repartizările obligatorii la rezerve, conform reglementarilor in vigoare.

Distribuțiile de numerar urmează să fie plătite acționarilor prin intermediul unor returnări de capital (prin reducerea valorii nominale a acțiunilor) și sub formă de dividende.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
rascumparari
franklin templeton