Fondul Proprietatea solicită vot cumulativ pentru alegerea Consiliului de Administrație de la Alro. Anul trecut, compania îndepărtase cetățeni ruși într-un efort de „decontaminare” ca repliere la sancțiunile anti-rusești

Fondul Proprietatea solicită vot cumulativ pentru alegerea Consiliului de Administrație de la Alro. Anul trecut, compania îndepărtase cetățeni ruși într-un efort de „decontaminare” ca repliere la sancțiunile anti-rusești
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 mar 2023

Acționar cu 10% din titlurile combinatului de aluminiu, Fondul Proprietatea a cerut la Alro implementarea unei metodologii de vot care permite acționarilor minoritari să intre în Consiliul de Administrație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alro Slatina (ALR) are o solicitare de la Fondul Proprietatea (FP), acționar cu o deținere de 10,21% din titluri, pentru organizarea membrilor Consiliului de Administrație al societății folosind metoda votului cumulativ.

Această procedură permite, de regulă, acționarilor semnificativi să trimită reprezentanți în board.

Fondul Proprietatea arată, astfel, interes pentru lărgirea reprezentării din CA din zona investitorilor de portofoliu, dincolo de reprezentanții acționarului majoritar din Federația Rusă.

Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 10% CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 10%

La începutul lunii martie a anului trecut, în contextul sancțiunilor aplicate împotriva Federației Ruse și al valului de confiscări de active ale cetățenilor ruși, 3 membri din partea acționarului majoritar al Alro și-au dat demisia din Consiliul de Administrație al combinatului de aluminiu. Compania s-a prezentat totdeauna ca fiind una românească.

Într-o demers de „decontaminare” a companiei românești față de legături care să o facă eventuală țintă, cetățenii ruși Pavel Machitski, Aleksandr Barabanov și Pavel Priymakov și-au dat demisia din Consiliul de Administrație al producătorului de aluminiu, în paralel acționarii fiind convocați pentru data de 8-9 aprile într-o AGA în care să aleagă înlocuitori ai acestora în board.

Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai CITEȘTE ȘI Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai

Mișcarea de acum un an a venit în contextul unor represalii luate de statele occidentale împotriva cetățenilor ruși cu afaceri și proprietăți în țările din Vest, care au inclus chiar și confiscări.

Alro îl are ca acționar majoritar, cu o participație de 54,19% din titluri, pe miliardarul rus Machitski, care recent a schimbat rezidența vehiculului pin care controlează compania în Cipru, din Olanda.

Într-o Adunare Generală a Acționarilor de la Slatina din octombrie 2018, președintele Consiiului de Administrație, Marian Năstas,e spunea către investitorii prezenți că, pentru grup și acționarii majoritari ruși, societatea listată la Bursa de Valori București este compania-vitrină, cea prin care vinde într-o Uniune Europeană cu politici tarifare prohibitive pentru piața aluminiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
alro
bvb
bursa
aluminiu
marian nastase
fondul proprietatea