FOTO Ce nu s-a mai văzut de la șocul din Ucraina. Bursa românească suferă un declin de peste 3%

FOTO Ce nu s-a mai văzut de la șocul din Ucraina. Bursa românească suferă un declin de peste 3%

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 aug 2024

În condițiile unor vânzări agresive pe marile burse ale lumii, și la BVB avem la debutul sesiunii bursiere cea mai importantă depreciere din ultimii 2 ani și jumătate.

VEZI AICI FOTO

Bursa românească se cutremură la unda de șoc ce vine dinspre piețele externe. După un recul important al piețelor asiatice cu un +2,28% pentru indicele Nikkei 225 de la Tokyo, o cădere de 13,00% a indicelui Shanghai Composite și un +13,46% pentru indicele Hang Seng din Hong Kong, și sesiunea europeană are o deschidere de un „roșu” intens.

Urmărește-ne și pe Google News

Bursa românească este contaminată de acest val. Încă de la debut indicii principali suferă deprecieri mai mari de 3%. Pentru a găsi mișcări de aceeași amplitudine trebuie să ne întoarcem înapoi la începutul anului 2022, când investitorii vindeau pe panică la știrea atacării Ucrainei de către Federația Rusă.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
CONFIRMARE Ajuns într-un impas cu privire la soluția tehnologică, proiectul Contrapărții Centrale are nevoie de o actualizare și merge în AGA de la BVB CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Ajuns într-un impas cu privire la soluția tehnologică, proiectul Contrapărții Centrale are nevoie de o actualizare și merge în AGA de la BVB

Indicele reprezentativ BET s-a apropiat de nivelul de 17.800 de puncte, anulând creșterea dinm ultimele 2 luni, când piața a mers din maxime în maxime. Cu ordinel de vânzare aglomerate în sistem, segmentul acțiuni s-a apropiat de reperul unei activități de tranzacționare de 10 milioane euro încă din prima jumătate de oră a ședinței bursiere.

Titlurile cu cea mai bună lichiditate,  cele ale Băncii Transilvania (TLV) sufereau un recul de 4,56%, până la prețul de 27,20 lei/acțiune, iar titlurile Hidroelectrica (H2O) se corectau cu 2,05%, până la prețul de 119,50 lei/acțiune.

Deprecieri în plaja de 4-6% se înregistrau pe acțiuni cu capitalizare mare precum BRD Groupe Société Générale (BRD), Nuclearelectrica (SNN), Fondul Proprietatea (FP), Romgaz (SNG), MedLife (M), Digi Communications (DIGI).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica (h2o)
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica