GRAFIC Bursa este în „capcană”

GRAFIC Bursa este în „capcană”

Sursa foto: Zoom-zoom | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 feb 2023

Săptămâna de tranzacționare a debutat la BVB cu o ședință în linia ultimei perioadei, cu lichiditate slabă, salvată parțial de tranzacții sporite pe acțiunile OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși a fost o oarecare ezitare la cumpărare în sesiunea europeană, ziua s-a conturat a fi una „verde” pe bursele dezvoltate unde indicii Dow Jones Avegare Industrial de la New York și DAX40 de la Frankfurt au menținut redutele cucerite în raliul începutului de ani.

Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori Bcuurești tendința generală a fost de apreciere, cu un avans de 0,62% al indicelui compozit BET-XT și un câștig de 0,69% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.336,14 de puncte tatonează pentru evadarea către noi maxime locale.

SIF Banat-Crișana demarează ofertă de răscumpărare ușor peste prețul de piață CITEȘTE ȘI SIF Banat-Crișana demarează ofertă de răscumpărare ușor peste prețul de piață

Pentru această mișcare, însă, bursa ar trebui să iasă dintr-o „capcană” în care s-a înscris în ultimele 2 luni și jumătate și pe care Profit.ro o evidențiază pe graficul atașat. Formațiunea de consolidare este de tip „triunghi ascendent”, care, de regulă, premerge o secvență pozitivă pentru cotație.

GRAFIC Bursa este în „capcană”

Ce lipsește pieței locale de acțiuni este elanul la cumpărare care să doboare rezistențele tehnice. Ordinele firave au lăsat bursa într-o zonă de lichiditate foarte redusă. Rulajul pe segmentul equities și în ultima ședință a fost unul foarte mic, de numai 23,40 milioane lei (4,77 milioane euro) și acesta asighuzrat în proporție de aproape jumătate de transferurile însumând 11,42 milioane lei realizate pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au crescut cu 1,38%, până la prețul de 0,4760 lei/acțiune.

FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc CITEȘTE ȘI FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc

Tot pe sectorul financiar al cărui indice BET-NG a urcat cu 0,72%, au fost și celelalte acțiuni care au depășit reperul unor schimburi de 1 milion de lei și care toate au avut închideri pozitive: +0,80%, până la prețul de 43,85 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), +0,90%, până la prețul de 22,50 lei/acțiune, pentru titlurile Transelectrica (TEL), și +1,24%, până la prețul de 8,99 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
brd
omv petrom
electrica
nuclearelectrica
transelectrica