GRAFIC Bursa pierde un procent, trasă în jos de corecția ex-dividend a acțiunilor Fondul Proprietatea

GRAFIC Bursa pierde un procent, trasă în jos de corecția ex-dividend a acțiunilor Fondul Proprietatea

Sursa foto: Brainstorm1983 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 iun 2022

La BVB am consemnat o ședință de deprecieri pe volume apropiate de media ultimilor 3 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii de la Bursa de Valori București au revenit cu elan la vânzare după Ziua Copiilor, care a fost de pauză în tranzacționare. La început, cotațiile au rezistat mai bine, dar prefigurarea unei deschideri negative la New York Stock Exchange a adus presiunea de sens descendent.

Chiar dacă indicele S&P500 a revenit peste Ocean către reperul de 4.160 de puncte, acest impuls nu a mai fost copiat la BVB, unde piața s-a închis înaintea respectivului raliu.

Easy Credit 4 All pregătește obligațiuni de aproape 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Easy Credit 4 All pregătește obligațiuni de aproape 40 milioane lei

Declinul a fost generalizat: -0,91% pentru indicele compozit BET-XT, -1,55% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.946,19 puncte, -0,26% pentru indicele energetic BET-NG și -1,07% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.380,64 puncte găsește suport pe media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), punct de echilibru pentru trend.

GRAFIC Bursa pierde un procent, trasă în jos de corecția ex-dividend a acțiunilor Fondul Proprietatea

Indicii au fost trași în jos de ajustarea ex-dividend de 3,65%, la prețul de 1,9800 lei/acțiune, a titlurilor Fondul Proprietatea (FP), ce au adunat schimburi de 3,94 milioane lei. Cotația este cu 9,59% sub prețul de 2,1900 lei/acțiune al ofertei publice de răscumpărare derulată până pe data de 24 iunie de emitent pentru un număr de 325,00 milioane titluri proprii.

Într-o ședință în care rulajul pieței de acțiuni a fost de 46,44 milioane lei (9,40 milioane euro), cele mai mari tranzacții, în echivalent 11,50 milioane lei, s-au înregistrat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care s-au corectat cu 0,79%, până la prețul de 2,5100 lei/acțiune.

DECIZIE România se retrage din cele două bănci legate de Rusia. BII și BICE riscă insolvența. BII, cu împrumuturi de 1,4 miliarde de lei pe piața românească, în principal de la fonduri de pensii, a cerut bani pentru a evita incapacitatea de plată CITEȘTE ȘI DECIZIE România se retrage din cele două bănci legate de Rusia. BII și BICE riscă insolvența. BII, cu împrumuturi de 1,4 miliarde de lei pe piața românească, în principal de la fonduri de pensii, a cerut bani pentru a evita incapacitatea de plată

Pe a 2-a activitate a zilei, de ,4,53 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4640 lei/acțiune. La jumătatea sesiunii, în piață a ajuns știrea publicată de Profit.ro potrivit căreia statul va vinde foștilor salariați 1% din acțiunile societății petroliere, la prețul de 0,2158 lei/acțiune, la mai puțin de jumătate față de actuala cotare din piață.

Titlurile celuilalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG), s-au retras cu 0,33%, până la prețul de 44,85 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,24 milioane lei. După închiderea sesiunii, compania a anunțat finalizarea proiectului de investiții pentru zăcământul onshore Snagov, cu instalațâii tehnologice pentru 11 sonde, 4 grupuri de sonde, conducte colectoare, dar și introducerea în funcțiune a stației de uscare a gazelor naturale de la Coșereni, investiție de aproximativ 31 milioane lei, care tratează în momentul de față 230.000 de metri cubi de gaze naturale, producție realizată prin introducerea în exploatare a 3 sonde noi.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Pe segmentul financiar, titlurile SIF Oltenia (SIF5) au pierdut 0,49%, până la prețul de 2,0400 lei/acțiune, pe transferuri de 2,03 milioane lei. Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit pe alte 2 simboluri care ambele au consemnat deprecieri: -0,98%, până la prețul de 9,11 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE) și -1,52%, până la prețul de 8,45 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica